DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
mai 27, 2013 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Tort de cocos – sau un desert perfect pentru zilele de vara

Ziua buna! V-am amenintat de mult cu aceasta reteta si pentru ca pe Facebook mi-ati spus ca aveti pixurile pregatite, trecem la treaba 😀
Am gasit reteta aceasta pe blogul Laurei Sava inainte de Paste si am intrat in priza. Ce cozonaci, ce pasca? Eu voiam tort cu cocos, n-aveai cu cine sa discuti! Numai ca am fost prinsa cu multe lucruri inainte si tot am manat. Si a venit Pastele.. si am plecat din Bucuresti. Dar cand am revenit, cu un cozonac intreg, cu pasca si cu alte bunatati, unde credeti ca-mi era gandul? Evident, tot la tortul de cocos.
Asa ca n-am mai indurat tortura si am purces la fabricarea lui, ca deja era jale! Simteam cum ma privesc fulgii de cocos din punga, nu alta :)). Bineinteles, am facut unele modificari la reteta initiala, fara sa-mi pun amprenta nu se putea.
Ce ne trebuie:
– 250 gr biscuiti – eu am pus 150 gr Petit Beurre si 100 gr obisnuiti pentru ca aveam doua pungi desfacute si am vrut sa scap de ei. Puteti pune doar de un fel, dar la cei obisnuiti va mai trebui sa adaugati un pic de zahar in tort pentru un gust mai dulceag – depinde de gusturile voastre;
– 180 gr unt;
– 500 gr branza vaci – in reteta initiala scria mascarpone, dar eu aveam branzica proaspata de acasa si era pacat sa cumpar altceva! A mers de minune!
– 150 ml lichior Pina Colada – daca aveti copilasi care vor servi tort puteti inlocui lichiorul cu lapte de cocos sau cu lapte simplu;
– o cutiuta de lapte de cocos, adica 250 ml – eu l-am luat de la Mega Image, 7 lei;
– 80 gr zahar fin;
– 2 pliculete gelatina – va sfatuiesc sa o folositi pe cea din imagine, de la Dr Oetker;
– 20 bomboane Raffaello (eu am avut doar o cutie, ceea ce a insemnat 15 bomboane; voi luati doua din start)
– 50 gr fulgi de cocos.
Mai avem nevoie si de o forma detasabila de tort. Daca aveti una clasica, e buna si aceea 🙂
1. Eu imbrac intotdeauna fundul tavii cu staniol.
2. Macinam biscuitii
3. Intre timp am topit untul la microunde si il adaugam peste biscuitii macinati Amestecam, nivelam cu o lingura.
(Sugestie de la Alexandra: daca nu va incanta gustul de biscuiti cu unt – eu pun mereu Meggle, mi se pare mai bun la gust in aceasta combinatie si nu am nicio problema cu gustul – puteti baga amestecul pentru 10 minute la cuptor).
4. In jumatate de cana de apa RECE (compot, suc de fructe etc) punem cele doua plicuri de gelatina. Dureaza cam 10 minute pentru ca gelatina sa se “umfle”:
5. Intre timp adaugam peste branza lichiorul.
6. Si laptele de cocos:
7. Adaugam si zaharul (gustati compozitia; daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai adaugati o lingura-doua de zahar. Mie mi s-a parut perfect asa). Mixati pana cand zaharul nu se mai simte!
8. Folosind mixerul omogenizam bine amestecul de mai sus. Vom obtine o crema fina!
Revenim apoi la forma in care avem deja “blatul” din biscuiti si incepem sa punem din loc in loc cate o bomboana Rafaello:
9. Puteti sa le puneti una langa alta, insa in acest caz ca vor intra cam 20. Eu am avut 15, dupa cum spuneam la inceput, si-a trebuit sa las un pic de distanta intre ele 🙂
10. Acestea fiind pregatite, revenim la gelatina. Cam asa ar trebui sa arate (se vad bine granulele).
11. Transferam cana intr-un vas in care apa fierbe:
12. Amestecam gelatina pentru a sparge bilutele; se va transforma in lichid:
13. Adaugam in gelatina doua lingurite din compozitie, amestecam:
14. Adaugam gelatina peste compozitia initiala si omogenizam:
15. Cu grija, ca sa nu deplasam bombonelele Rafaello, turnam compozitia in forma detasabila.
16. Acum se vede cat de bine ati nivelat (sau nu) biscuitii 🙂
17. Adaugam fulgii de cocos si dam la frigider pentru minimum 4 ore. Eu l-am lasat peste noapte. Din fericire n-am visat tort cu cocos, dar de dimineata m-am infiintat direct langa frigider, sa vad minunea.
Am avut emotii cu gelatina, insa nu, tortul era tare ca piatra, iute ca sageata
18. Asa ca am ridicat usor de clapita formei detasabile. Nu trageti brusc pentru a nu crapa/rupe tortul. Puteti folosi si un cutit pentru ca marginile sa se desprinda mai usor de pe forma (mai ales daca este clasica)
19. L-am pus frumos pe un platou, mi-am luat arsenalul si m-am dus la lumina pentru pozele de prezentare 🙂
Sectiune prin bomboana Rafaello:
Si cat faceam duble, triple si mai stiu eu ce la poze, imi saliva sufletul de pofta… 🙂
Si-o poza finala, cu portia voastra 🙂

Impresii despre al meu tort de cocos:

Cine se gandea ca acest tip de tort/tarta nu merita facut s-a inselat amarnic! Este perfect pentru zilele calduroase de vara din trei motive: este un desert usor de pregatit, rapid (daca uitam de orele pe care tortul trebuie sa le petreaca in singuratatea frigiderului), nu necesita coacere (deci la revedere, cuptor!) si este racoritor. Pai da, fix ceea ce ne trebuie. Unde mai pui ca are si branzica, deci e si sanatos. Zaharul il putem inlocui cu zahar brun, deci de doua ori mai sanatos. Apropo de zahar, gustati compozitia inainte de a-i pune gelatina. Daca va plac prajiturile mai dulci, mai adaugati zahar. Pentru mine a fost perfect asa.

Este foarte aspectuos – ganditi-va cum ar arata daca l-am orna cu capsune sau cu ciocolata! Gustul este foarte bun, Pina colada abia se simte.
Deja ies mai mult de trei motive pentru care va recomand sa-l incercati. Neaparat in formula aceasta, daca iubiti cocosul!
Ce spuneti, va tenteaza?
Share49
Pin
49 Shares
Reţete în imagini
Previous StoryMagic Box mai – Sabon
Next StoryManicure fail! + o mica surpriza :)

Related Articles

  • Crema de zahar ars [Reteta in imagini]
  • Pudding de la Dr. Oetker

71 replies added

  1. Alice wonders mai 27, 2013 Răspunde

    Vai ce imi faci tu mie! Miercuri e ziua mea, cred ca il fac si eu maine.

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Oo, ce onoare sa il faci de ziua ta! M-as bucura sa iti iasa si sa va placa. Te pup!

    • Alice wonders mai 28, 2013 Răspunde

      Sa stii ca acum ma apuc de facut tortul, tine-mi pumnii!

  2. Deea Ionut mai 27, 2013 Răspunde

    Super reteta! Am citit si am savurat fiecare pas si intr-adevar arata delicios (YAM! YAM!). Cat de curand cred ca am sa fac si eu unul..GARANTAT!

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Deea, merita sa il faci 🙂 Atentie mare la gelatina! 🙂
      Astept impresii :*

  3. Josephine B mai 27, 2013 Răspunde

    Vai de mine <3 Cred ca o sa-l incerc de ziua mea, sunt ahtiata dupa cocos :)))

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Josephine, si eu! Ma uitam ca am multe retete cu cocos pe aici.. ar trebui sa mai schimb placa :))

  4. bydee-make-up mai 27, 2013 Răspunde

    OMG!
    Arata delicios!
    Vreau si eu, vreau si eu. ;))
    Pupici

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Pune labuta si-l fa! Iese super 🙂 :*

  5. Miss Happy mai 27, 2013 Răspunde

    Ce bine arata!Cocos, Rafaello, tort…ce sa mai, combinatia perfecta.

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Miss Happy, spor la bucatariT! 🙂

  6. Anul Sabatic mai 27, 2013 Răspunde

    Cat de mult imi plac retetele tale, dupa ce citesc la tine vreo reteta instant ma apuca pofta de gatit 😀 ai dreptate, genul asta de prajitura cu gelatina este foarte racoroasa, as face ceva cu fructe de padure si cocos, desi nu stiu daca e o combinatie foarte buna 🙂 Te pup

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Anul Sabatic, multumesc 🙂
      Nu cred ca e cea mai fericita alegere, cocos cu fructe de padure. Poate cu ciocolata neagra? 🙂
      Pupici, daca il faci sa-mi spui daca v-a placut!

  7. ilda76 mai 27, 2013 Răspunde

    Vai de mine si de mine, ce este aici la tine, Adina! Oricum venisem pregatita sa salivez :)), stiam ca mi se va intampla asta la fiecare etapa prezentata. S-a notat, vreau, vreau vreau!

    Te pup si-ti multumesc pentru reteta!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Spor la preparare, Ilda! :*

  8. Adelina Radu mai 27, 2013 Răspunde

    Arata dragut, dar nu cred ca l-as face, ar fi nedrept fata de Calin 🙂 L-ar apuca disperarea sa vada atat cocos! Azi am dat comanda pt un tort de ziua sa, e surpriza, dar pot sa scriu aici ca nu cred ca iti citeste blogul (sa nu te superi, dar nu e amator de bloguri de beauty)

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      :)) Stai linistita, ar fi ok sa-l citeasca macar pe al tau.. dar nu prea l-am vazut cu/la comentarii.. 🙂

  9. cris mai 27, 2013 Răspunde

    Deci mereu faci retete complicate si totul la tine pare atat de usor, dar de fapt nu e :))
    Pare delicios si arata atat de bine, parca e dintr-o revista 🙂

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Hai, Cris, ca e tare simplu de facut! Si ai toti pasii descrisi, chiar nu are cum sa nu iti iasa. La inceputuri eu imprimam retetele cu pasii aferenti si le luam cu mine in bucatarie 🙂

    • ilda76 mai 27, 2013 Răspunde

      La inceputuri? Eu fac asta si acum!:))

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Eiii, acum nu mai imprim si pozele cu: "Acum se sparg cele doua oua". 😛

  10. Anca mai 27, 2013 Răspunde

    Vai de in ce stil ma tenteaza…din pacate acuma nu am deloc timp liber, dar intr-o zi cu soare promit sa il fac 🙂

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Anca, e bun de pregatit in weekend! Si destul de rapid!

  11. Alina mai 27, 2013 Răspunde

    arata extraordinar de bine. trebuie sa-l incerc si eu mai la vara, pe caldura mare cand nu-ti arde sa mananci lucruri gretoase :). dar cred ca e cam bomba calorica…

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Alina, e numai bun de impartit! 🙂 Eu cred ca am mancat din el una dintre bucatile taiate (in reprize) – restul a fost daruit 🙂

  12. ABeautyTale mai 27, 2013 Răspunde

    I-am dat reteta prietenei mele cele mai bune ca ea e mare iubitoare de cocos! Si sper sa ma serveasca atunci cand ma voi duce la ea 😀

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      :)) Astept impresii 😀

  13. Alexandra Teru mai 27, 2013 Răspunde

    Vai, tu ne omori aici! Arata minunat! Eu sunt innebunita dupa cocos, trebuie sa ajung la un supermarket si sa cumpar ingredientele nesesare cat mai curand, ca-mi lasa gura apa cand ma uit la pozele tale <3!

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Alex, eu astept impresii 😉

  14. Beauty and others mai 27, 2013 Răspunde

    Arata foarte bine! Yamiiii <3

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Multumesc mult de apreciere 🙂

  15. Dalia mai 27, 2013 Răspunde

    Din vina ta, am inundat parchetul de la cat am salivat la acest tort. Nu ii deloc ok sa pui astfel se poze, oamenii extrem de pofticiosi vor avea foarte mult de suferit :-))

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Ce amuzanta esti, Dalia :)))
      Incurajez gatitul! si de asta pun retete usoare si de efect ca aceasta 😀

  16. darlyst mai 27, 2013 Răspunde

    Ce pofta mi-ai facut! Nu mai pot!!!

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Il poti face si tu, e foarte simplu 🙂

  17. Heavenly mai 27, 2013 Răspunde

    Cat de bine arata, cred ca este delicios! Imi faci pofta 😀 Te pup:*

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Di, multumesc! :*

  18. Carla mai 27, 2013 Răspunde

    Vai de mineee, eu nu prea sunt cu cocosul, dar zau ca m-ai convins sa incerc tortu asta! :X

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Astept impresii 😀

  19. Papadiile Ruxandrei mai 27, 2013 Răspunde

    Nu ma incanta prea tare cocosul, dar aproape ca m-ai convins. Stiu, asa spun de fiecare data. :))

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Poti injumatati cantitatile si poti face doar asa, de gust 🙂

  20. Claudia Vaga mai 27, 2013 Răspunde

    Wow,ce biiiine arata:D:D

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Multumesc, Claudia! :*

  21. Dana mai 27, 2013 Răspunde

    M-ai terminat. :)) Iubesc cocosul!!

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Ridica-te de jos si cu ultimele puteri fa-l si tu!! :))))
      te pup!

  22. Gabriela Streche mai 27, 2013 Răspunde

    Daaaaa!!!!!!!!!!! Pai de cand asteptam reteta asta. Acum trebuie sa ma pun pe treaba si sa vedem ce iese.
    Puuup

    • MeG mai 27, 2013 Răspunde

      Astept impresii 🙂
      te pup!

  23. Allesandra mai 27, 2013 Răspunde

    O sa salvez si eu reteta si o sa o incerc cat de curand!Imi plac mult deserturile cu cocos,iar Raffaello e printre preferatele mele 🙂

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Allesandra, sunt curioasa cum ti-a iesit, daca l-ai facut. Pupici!

  24. Camy mai 27, 2013 Răspunde

    Doamne cum arata! Lesin aici pe scaun!
    Deci am copiat reteta 😀

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Deci te astept cu poza 😀

  25. UnghiuteleMele mai 28, 2013 Răspunde

    Bun, bunut pare a fi. Eu sunt fan cocos asa ca sigur voi presta reteta.

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      🙂

  26. blogulpandorei mai 29, 2013 Răspunde

    Am vazut postarea si am zis : " Pai cum, bre, doar Adina e gospodina? Lasa ca postez si eu o reteta!"
    Felicitari, si praji a ta arata delicios!:D

    Pupici multi,
    Maria :*

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Maria :*

  27. mania blog mai 30, 2013 Răspunde

    Arata delicios! Mi-ai facut o pofta!

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Multu! Pune si tu labuta si il gateste 🙂

  28. Olivia Boros mai 22, 2014 Răspunde

    Oh, my God, iubesc cocosul! Trebuie facut, abia astept sa-l dau gata! :*

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      🙂

  29. Cupcake mai 22, 2014 Răspunde

    arata genial!!!iubitul meu iti va multumi 😉 😀

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Cupcake? Impresii?

  30. Petcu Stefania mai 22, 2014 Răspunde

    Gospodina noastra:) cand ne mai arati o reteta? a trecut ceva timp de la ultima:)

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Stefania, n-am mai facut nimic nou.. sa se lase un pic racoarea si o sa revin la cratita 🙂

  31. fashion doctor mai 22, 2014 Răspunde

    cred ca e bun rau, un fel de bounty.mersi

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Ar trebui sa aiba si ciocolata ca sa aduca a bounty. Ii poti adauga, de ce nu? 🙂

  32. Lith mai 22, 2014 Răspunde

    Ooooooh! Cat de bine arata!
    Bagat la bookmark, sper sa am timp in weekend sa il fac. 🙂

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      🙂

  33. Alexandra iunie 7, 2014 Răspunde

    Eu am facut reteta si a iesit ok, insa vin cu o sugestie pt celer care urmeaza sa-l faceti. Cand se amesteca untul cu biscuitii acestia se inmoaie si au gust de…biscuiti imbibati in unt topit. Eu as fi preferat ca blatul de biscuiti sa ranana croocant, ca la cheesecake, de aceea eu va sugerez sa-i bagati putin la cuptor dupa ce ii amestecati cu untul. Bineinteles mi-am dat seama doar dupa ce a fost gata, deci n-am mai putut sa remediez problema, dar e bine de stiut pe viitor. 🙂

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Alex, ai dreptate. De aceea eu mereu folosesc unt Meggle, pentru ca mi se pare ca gustul e mult mai bun.
      Sta "teapan" si fara cuptor, dar o sa editez cu sugestia ta. Pentru care iti multumesc :). Si eu mai bag uneori "blatul" la cuptor.
      Sa va fie de bine!

  34. Alexandra august 18, 2014 Răspunde

    Eu iti multumesc pt reteta geniala!! Abia astept s-o fac din nou acum ca mi-ai reamintit de ea 😀 Recunosc ca n-am auzit de untul de care zici tu. In general n-am o problema cu gustul de unt, doar ca inmuiase foarte tare biscuitii. Si multumesc de edit. Ce onoare. 😀 Pupici

    • MeG august 18, 2014 Răspunde

      Alex, cu drag, eu mereu sunt deschisa sugestiilor, pentru ca nu detin adevarul absolut, asa ca oricand ai o sugestie/completare sau mai stiu eu ce, scrie fara retinere 🙂
      Sa stii ca Meggle este un unt mai scump, ce e drept, dar e mult mai gustos. Eu mai pun cate o felie de paine prajita cu unt si imi place tare gustul :).
      Sa il incerci si tu. Te pup!

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Iun. 23

Open
Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute, mii, milioane (poate?) de petale erau aici 🙏
La fel cum nu pot cuantifica iubirea pentru copilul meu cu păr de soare. ☀️ 
Nu există cifre de astea SF - și am studiat câte ceva legat de numere în politehnică 🤪
La mulți ani, Ingriduț! Te iubesc atât de tare, că vor să sune la salvare... ❤️
---
#happybirthday #happiness #happy #happy8 #motheranddaughter #straziledinbucuresti #bucharest #play #playing #me #motherdaughter #freedom #free #wild #petals #playtime

Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute, mii, milioane (poate?) de petale erau aici 🙏

La fel cum nu pot cuantifica iubirea pentru copilul meu cu păr de soare. ☀️
Nu există cifre de astea SF - și am studiat câte ceva legat de numere în politehnică 🤪

La mulți ani, Ingriduț! Te iubesc atât de tare, că vor să sune la salvare... ❤️

---
#happybirthday #happiness #happy #happy8 #motheranddaughter #straziledinbucuresti #bucharest #play #playing #me #motherdaughter #freedom #free #wild #petals #playtime
...

adina.arustei

View

Iun. 16

Open
Așa cum există albastrul de Voroneț, așa există roșul de Nescafé pentru mine 🤭
Cana roșie, emblemă, îmi amintește de studenție, de nopțile lungi în care învățăm chimie, RM 1, RM 2, TM, fizici... Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd brandul.
Așa că am mers cu mare bucurie într-un #presstrip la malul mării, în care am vorbit cu oameni faini despre cafea. 
Mi-am încărcat bateriile, am învățat să prepar un frappe  Kit Kat și am plecat cu Nescafé curgând pe vene, cum bine zice @irina_siminenco 🤭🤭
Voi aveți vreo amintire legată de Nescafé?
---
#racorestetecuNescafe
#goodfoodgoodlife
#NestleProfessional
#presstrip #romanianblogger #nescafe #kitkat #kitkatromania #bloggerstyle #bloggerevent

Așa cum există albastrul de Voroneț, așa există roșul de Nescafé pentru mine 🤭
Cana roșie, emblemă, îmi amintește de studenție, de nopțile lungi în care învățăm chimie, RM 1, RM 2, TM, fizici... Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd brandul.
Așa că am mers cu mare bucurie într-un #presstrip la malul mării, în care am vorbit cu oameni faini despre cafea.
Mi-am încărcat bateriile, am învățat să prepar un frappe Kit Kat și am plecat cu Nescafé curgând pe vene, cum bine zice @irina_siminenco 🤭🤭
Voi aveți vreo amintire legată de Nescafé?

---
#racorestetecuNescafe
#goodfoodgoodlife
#NestleProfessional
#presstrip #romanianblogger #nescafe #kitkat #kitkatromania #bloggerstyle #bloggerevent
...

adina.arustei

View

Iun. 12

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱 
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫 
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei ) și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 33:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, conopidă 
💫 Sandwich cremă de brânză + omletă 
💫 Măr golden
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Căpșune 
💫 Lipie cu cașcaval 
Ziua 3:
💫 Sandwich pâine cu măsline + cașcaval+ carne de pui
💫 Cereale 
💫 Struguri hamburg
Ziua 4:
💫 Măr 
💫 Wrap 
💫 Castravete și roșii cherry 
Ziua 5:
💫 Arahide 
💫 Struguri 
💫 Sandwich cremă de brânză și miere
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei ) și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 33:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, conopidă
💫 Sandwich cremă de brânză + omletă
💫 Măr golden
Ziua 2:
💫 Castravete
💫 Căpșune
💫 Lipie cu cașcaval
Ziua 3:
💫 Sandwich pâine cu măsline + cașcaval+ carne de pui
💫 Cereale
💫 Struguri hamburg
Ziua 4:
💫 Măr
💫 Wrap
💫 Castravete și roșii cherry
Ziua 5:
💫 Arahide
💫 Struguri
💫 Sandwich cremă de brânză și miere

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
...

adina.arustei

View

Iun. 7

Open
Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare 🙏
Și persoana care planifică mereu totul are nevoie de surprize 🥳
Și persoana care dăruiește are nevoie să primească 🎁
Și persoana care se gândește la toți are nevoie să fie în gândurile celorlalți 💌
Și persoana care surprinde are nevoie să fie surprinsă ❤️‍🩹
... și ce altceva mai adăugăm pe listă?
---
#adiza #ganduri #ganduribune #intrebari #whatif #tbt #oops #error #shortcircuit #selflove #love

Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare 🙏
Și persoana care planifică mereu totul are nevoie de surprize 🥳
Și persoana care dăruiește are nevoie să primească 🎁
Și persoana care se gândește la toți are nevoie să fie în gândurile celorlalți 💌
Și persoana care surprinde are nevoie să fie surprinsă ❤️‍🩹

... și ce altceva mai adăugăm pe listă?

---
#adiza #ganduri #ganduribune #intrebari #whatif #tbt #oops #error #shortcircuit #selflove #love
...

adina.arustei

View

Iun. 4

Open
Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine din ce în ce mai important 😵‍💫
Deși uneori am impresia că vorbesc ca o moară stricată (iar și iar și iar și iar), sunt convinsă că în căpuțul ei se activează totuși ceva.
Cred cu tărie că ar trebui să fim mai blânzi, mai pacifiști, mai orientați pe soluții. Comunicarea și înțelegerea, acceptarea faptului că avem păreri diferite și că suntem diferiți - iată câteva lucruri pe care le consider importate.
În feed-ul meu de aici, dar și pe www.Super-Mami.ro, veți găsi tratat acest subiect. Și încă mai sunt multe de spus.
Vouă cum vi se pare fenomenul acesta? Doar mie, îngrijorător? 🤔
---
#parenting #parentinginromania #sfaturi #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #idei #copii #parinti

Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine din ce în ce mai important 😵‍💫
Deși uneori am impresia că vorbesc ca o moară stricată (iar și iar și iar și iar), sunt convinsă că în căpuțul ei se activează totuși ceva.
Cred cu tărie că ar trebui să fim mai blânzi, mai pacifiști, mai orientați pe soluții. Comunicarea și înțelegerea, acceptarea faptului că avem păreri diferite și că suntem diferiți - iată câteva lucruri pe care le consider importate.
În feed-ul meu de aici, dar și pe www.Super-Mami.ro, veți găsi tratat acest subiect. Și încă mai sunt multe de spus.
Vouă cum vi se pare fenomenul acesta? Doar mie, îngrijorător? 🤔

---
#parenting #parentinginromania #sfaturi #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #idei #copii #parinti
...

adina.arustei

View

Mai 27

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 32:
Ziua 1:
💫 Căpșune 
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove 
💫 Sandwich cremă de brânză 
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Biscuiți cu banane și muesli
💫 Roșii cherry + cașcaval 
Ziua 3:
💫 Arahide 
💫 Mini pancakes
💫 Struguri fără zahăr 
Ziua 4:
💫 Chipsuri de cocos și cereale crunchy
💫 Căpșune 
💫 Sandwich 
Ziua 5:
💫 Mini burger 
💫 Struguri fără sâmburi 
💫 Migdale, fistic, fulgi de porumb fără zahăr 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱

Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫

Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 32:
Ziua 1:
💫 Căpșune
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove
💫 Sandwich cremă de brânză
Ziua 2:
💫 Castravete
💫 Biscuiți cu banane și muesli
💫 Roșii cherry + cașcaval
Ziua 3:
💫 Arahide
💫 Mini pancakes
💫 Struguri fără zahăr
Ziua 4:
💫 Chipsuri de cocos și cereale crunchy
💫 Căpșune
💫 Sandwich
Ziua 5:
💫 Mini burger
💫 Struguri fără sâmburi
💫 Migdale, fistic, fulgi de porumb fără zahăr

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗

-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
...

adina.arustei

View

Mai 20

Open
Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți copilul de mână? 👭
Hai să vă zic cum facem noi:
1️⃣ Ne uităm la semafor. Așteptam să se facă verde pentru pietoni și roșu pentru mașini.
2️⃣ Ne uităm în stânga noastră. Dacă vedem mașini, ne asigurăm că sunt oprite și că șoferul ne-a văzut.
3️⃣ Pășim pe trecere. Ne uităm stânga-dreapta, față, stânga-dreapta-față.
4️⃣ Dacă strada are mai multe benzi, ne oprim după ce am traversat prima bandă. Nu de alta, dar poate vine o mașină cu viteză, șoferul nu ne-a văzut pe trecere din cauza celorlalți participanți în trafic și... 😵‍💫
5️⃣ Ajungem la refugiu, dacă este cazul. Ne uităm din nou la semafor - dacă s-a făcut roșu între timp?
6️⃣ Dacă este verde și mai avem timp, continuăm să traversăm.
7️⃣ Ați ghicit, asigurându-ne că mașinile sunt oprite și șoferii ne văd.
8️⃣ Mai aruncăm un ochi stânga-dreapta.
Și gataaaa!
Vi se pare complicat? Mult? Exagerat? 
Poate că da, dar nu uitați: Siguranța pe primul loc! ✅
Indiferent de ceea ce facem, trebuie să ne asigurăm că suntem în siguranță 🙏
Am susținut mereu respectarea regulilor, mai ales de când am copil. Cred că lucrurile pe care îi învățăm acum le vor fi de folos toată viața, deci este important să pornească la drum cu niște reguli clar conturate. 
✅ Fac parte din campania Primul pas contează, o campanie Kilometrul Bine , și mă bucur grozav că sunt implicată în astfel de acțiuni, atât de necesare!
-----
#kilometrulbine #primulpasconteaza #sigurantapietonala #parebting #sfaturi

Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți copilul de mână? 👭

Hai să vă zic cum facem noi:
1️⃣ Ne uităm la semafor. Așteptam să se facă verde pentru pietoni și roșu pentru mașini.
2️⃣ Ne uităm în stânga noastră. Dacă vedem mașini, ne asigurăm că sunt oprite și că șoferul ne-a văzut.
3️⃣ Pășim pe trecere. Ne uităm stânga-dreapta, față, stânga-dreapta-față.
4️⃣ Dacă strada are mai multe benzi, ne oprim după ce am traversat prima bandă. Nu de alta, dar poate vine o mașină cu viteză, șoferul nu ne-a văzut pe trecere din cauza celorlalți participanți în trafic și... 😵‍💫
5️⃣ Ajungem la refugiu, dacă este cazul. Ne uităm din nou la semafor - dacă s-a făcut roșu între timp?
6️⃣ Dacă este verde și mai avem timp, continuăm să traversăm.
7️⃣ Ați ghicit, asigurându-ne că mașinile sunt oprite și șoferii ne văd.
8️⃣ Mai aruncăm un ochi stânga-dreapta.

Și gataaaa!
Vi se pare complicat? Mult? Exagerat?

Poate că da, dar nu uitați: Siguranța pe primul loc! ✅
Indiferent de ceea ce facem, trebuie să ne asigurăm că suntem în siguranță 🙏

Am susținut mereu respectarea regulilor, mai ales de când am copil. Cred că lucrurile pe care îi învățăm acum le vor fi de folos toată viața, deci este important să pornească la drum cu niște reguli clar conturate.

✅ Fac parte din campania Primul pas contează, o campanie Kilometrul Bine , și mă bucur grozav că sunt implicată în astfel de acțiuni, atât de necesare!

-----
#kilometrulbine #primulpasconteaza #sigurantapietonala #parebting #sfaturi
...

Mai multe...
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro