Neata! Printre retetele in imagini pe care vi le-am propus de-a lungul timpului se gasesc in special dulciuri. Insa nu vreau sa va ganditi ca nu prepar si altceva! De aceea, astazi o sa va prezint o reteta care are ca produs finit unul dintre aperitivele cu care v-ati intalnit des. Am avut timp liber si chef de gatit cu camera foto langa mine, asa ca am decis sa trag in poza procedeul. Poate ajuta, zic!
Ce am folosit pentru Oua umplute – reteta in imagini:
– o lingura de smantana;
– o lingurita de mustar;
– o lingurita de maioneza (comoda de mine cumpara maioneza);
– sare, piper;
– un pateu – vedeti doua, dar mi-am dat seama ca ajunge doar una – daca aveti timp, puteti face pate de casa (reteta);
– 7 oua fierte – daca dati peste reteta de oua umplute pe care v-o propun acum dupa Paste, puteti sa folositi ouale ramase. In caz contrar, mergem la pasul 1 🙂
Cum procedam pentru a face Oua umplute – reteta in imagini:
1. Punem ouale la fiert. Eu le pun cand fierbe apa si le las 8 minute. Apoi le trec prin jet de apa rece.
Le cojim cu grija, ca sa nu stricam suprafata.
2. Le taiem in doua si incepem sa scoatem galbenusurile din jumatatile de oua. In cazul in care galbenusul nu vrea sa iasa, ne ajutam de o lingurita, strangand usor de margini.
De asemenea, unele oua au un galbenus mic, ceea ce face ca albusul sa fie mai mare. Mie imi place sa le scobesc astfel:
Cu o lingurita apas usor.. conturand un cerc:
Dupa ce am scos o parte din albus, jumatatea mea arata asa:
Am unde sa pun acum umplutura!
3. Pisam galbenusurile – mie imi place sa le las un pic mai mari, nu le fac foarte fine.
4. Adaugam conserva de pateu:
5. Mustarul si smantana:
Sare si piper dupa gust:
Si compozitia este gata!
Puteti adauga si maioneza, insa eu va voi arata cum folosesc eu maioneza la ouale umplute. Mai exact: iau un vas, adaug doua linguri de maioneza:
O intind dezordonat, ca pe niste valuri 🙂
Cu ajutorul unui pos (ati mai vazut la bezele cum il folosesc) voi sprita in fiecare jumatate de ou compozitie:
Transfer ouale in valurile agitate de maioneza:
Decoram frumos – patrunjel si gogosar
Pentru ca am taiat din greseala invers un ou, m-am gandit sa fac ceva haios. Si am modelat un.. soricel 🙂
Poate ca voi aveti copilasi – eu am doar pe DeeDee, asa ca outul umplut in forma de soricel este al ei.
Bineinteles ca n-a interesat-o :). Sper ca puii vostri vor aprecia soricutul si vor papa oul!
O alta modalitate care mi-a venit in gand pentru a prezenta celor mici oul este urmatoarea:
Am folosit pentru soricel: un bob de piper pentru nas, urechiuse din gogosar, ochisorii din cuisoare si codita din patrunjel.
Ca sa incheiem cu joaca, va las poza de final a oualelor umplute:
Ce spuneti? Va place reteta pe care v-am propus-o? Ati adauga/scoate ceva din reteta?
Ce alte idei aveti pentru a-i face pe cei mici sa manance ce le gatiti?
Poi normaaal ca soricelul este al lui Dee Dee, cred ca s-a lins pe botic!
Ti-ai gasit :))
ce frumos ti-a iesit, cred ca voi face si eu 🙂
Flori, iti multumesc. Spor 😀
Aratadelicios.
Desi nu sunt fan as gusta unul. ;))
Pupici
🙂 Multumesc, Dee.
Yummy, ce bine arata! Mi-ai facut pofta! 🙂
Andrea, cand ai timp, 'presteaza' reteta 🙂 sunt tare bune.
:)) ce simpatic a iesit soricelul, pacat ca n-a fost interesata DeeDee de el. Am vrut sa fac si eu mai demult si sa pun maioneza si in umplutura, dar am tinut sa fac singura maioneza si… 3 oua distruse mai tarziu, m-am lasat 🙂
Daa, si eu am incercat o data sa fac maioneza si s-a taiat. Prima si ultima data 🙂
Dee n-are nicio treaba.. 🙂
Cred ca este una dintre putinele tipuri de mancare pe care nu le-as face pentru nimic in lume. Desi imi plac ouale sau pateul, ouale umplute nu imi plac de nici o culoare. Mai mananc, daca trebuie, in vizite doar. Ca si tine si ciupercile 🙂
:)) ei, uite, eu fac ciuperci, chiar daca nu le mananc :))
o sa tin minte 😉
Eu fac ouale umplute cu bacon 😀 in compozitie bag niste bacon prajit si doamne bune mai sunt :-X soricelul tau e tare scump :-)) pacat ca pisica nu a fost deloc interesata :-))
Dalia, ce idee buna! O sa incerc si eu sa fac astfel de combinatii – eu am mers pana acum pe varianta clasica 🙂
Dragalas soricelul, pacat ca n-ai pacalit-o pe DeeDee sa creada ca e un soricel adevarat! 🙂
Si mama face oua umplute la fiecare Paste, numai ca foloseste maioneza pt ornat.
Eu si oul ne intersectam mai rar.
Da, si mama pune maioneza la ornat. dar mie mi s-a parut mai light asa.. daca nu vrei cu maioneza, poti scapa de ea mai usor.
noi le facem cu peste afumat, ies super 😉
ma mir ca n-a tentat-o soricelul, dar ma gandesc ca pateul ar fi tentat-o :)).
Aa, peste! ce bine suna!
Alinuta, nici pateul n-a tentat-o, abia serveste conserva.. e o sclifosita 🙂
arata foarte bine. eu de obicei nu mananc oua umplute dar acestea imi fac cu ochiul.. 😀
pupici!
Cherry Queen, ma bucur ca iti plac :):*
Ma cuprinde un freamat cand vad in lista Blogger titlul unei astfel de postari de-ale tale! Stiu dinainte ca-mi va fi pe plac! Sa stii ca am luat notite, inca nu aveam o reteta, care sa-mi si placa, pentru oua umplute!:)
Te felicit si pentru felul in care ai decorat!
M-am bucurat sa o revad pe DeeDee. Tiza ei (fiica mea, Dia) s-a bucurat si ea!:D
Multumesc, Adina!
Multi pupici!
Ilda
Lavender Thoughts
Ilda, esti o draguta. E usor sa le faci si poti jongla cu .compozitia, pana iese pe placul vostru.
Te pup si eu!
Arata foarte bine 🙂 Imi plac ouale umplute, dar incerc sa nu mananc prea multe din cauza ingredientelor "grele" la stomac.
Bambina, eu mananc dimineata (la pranza). Seara in niciun caz, pentru ca atunci sunt cu atat mai grele pentru stomac..
Deja imi e pofta. Reteta de ciulama cu smantana e adoptata deja si imi face mama de cate ori mi-e pofta. 😀
Ouale umplute imi plac teriiiibil de mult, ii arat si mamei reteta, desi cred ca o stie deja. Poate poate ma procopsesc si eu cu ele in meniu. 😀
Hehe, Dana, si eu am facut de curand ciulama. La oua merg si castraveti murati sau gogosari, yummy! 🙂
Pofta mare 🙂
Chiar ma gandeam zilele trefcute sa fac si eu , cred ca am sa fac chiar maine ca si asa sunt libera
Andreia, spor! 🙂
Ce bine ca in dukan am voie oua , ca de nu muream de pofta la cat de bine arata , mai ales soricelul.Cand eram mica mama imi facea ratuste din oua umplute , le facea capul dintr-o biluta de branza pe care o prindea cu ajutorul unei scobitori de ou si dupa punea ochisori si clont, si categoric erau mai bune decat oale simple umplute :*
Hehe, normal! Mancarea trebuie sa arate si bine, nu doar sa fie gustoasa. Se tine minte si ratusca, Mada :*
acum ma duc sa imi fac! desi mai am doar 3 oua, macar asa de pofta :))
Mara, sa iti fie de bine daca le-ai facut :*
Arata tare bine ousoarele umplute, mi-ai facut pofta:D eu insa in loc de pateu folosesc telemea de oaie. M-am amuzat cand am ajuns la fotografia cu DeeDee 😀 asa curioasa, ochioasa :)) este o scumpa!
Di, ce idee buna! O sa incerc, desi eu am cas proaspat acum. Eventual un pic mai uscat si sarat!
Am venit de acasa cu multe oua, presimt inca o tura doua de oua umplute :))
Este bine atunci!:D Eu sunt cu ouale umplute, tare mult imi plac – ti-am mai spus :))
Mie personal nu imi plac ouale umplute cu pateu , ci doar acelea clasice, cu maioneza, insa ale tale arata foarte bine. Cu siguranta as gusta unul. Pentru mine este ceva nou si smantana in compozitie.
Pupici,
Maria:*
Chiar nu aveam habar cum se gatesc ouale umplute..adica nu stiam ce e in umplutura. Niciodata nu mi-au placut poate pentru ca le consider destul de grele. Dar oricum soricelul tau chiar e haios, eu asa decoram salata boeuf cand eram copil 😀
Nu prea sunt faza oualelor umplute 🙂 da mi-a placut reteta ta, desi eu cred ca as renunta la maioneza, nu o prea agreez. Te inteleg cu pisicuta 😉 si a mea e foarte mosturoasa, eventual sa ii si mai mestez inainte sa ii dau mancarea si cand ii dau prima data se face ca nu vrea si trebuie sa insist si dupa cateva incercari in sfarsit ia mancarea :))
preferatele mele 🙂
arata foarte bine 🙂
Mereu ma bucur cand pui retete. Am facut crema de zahar ars dupa reteta ta si mi-a iesit super. Imi place mai ales ca ai portii mici, ca nici eu nu gatesc pentru o familie numeroasa. Pe mine nu ma tenteaza ouale umplute, dar tie ti-au iesit foarte simpatice si pozele sunt reusite. Iar cu soricelul si iubita de dee dee m-ai topit ;)) te pup. Weekend frumos!
Andreea Lovin: 🙂 merci frumos! si eu am facut iar crema de zahar ars acum doua zile 🙂 :*
Mâine sunt Moșii de vară,iubita,nu uita! 😉 Ce ne pregătești? ^_^
Porumbei Albi Teleorman: nu stiam ca sunt mosii. probabil o sa pregatesc un .. review.. si o plimbare in parc 🙂
tu, bunatati?
te pup!
codiță din pătrunjel! n-a știut DeeDee să apecieze :(.
TI-ai gasit :)))
te pup!
super buneeeee
Asa e, Oana 🙂
De cand nu am mai facut reteta asta.Am s-o incerc in weekend.Mersi pt idee.
Soricelul este fenomenal.Imi place la nebunie.
😀
Gabriela, daca nu iti place pateul din comert, incearca sa faci in casa. Am o reteta pe blog, o gasesti acolo 🙂
Iese muuult mai bun!
Multumesc de apreciere 🙂
Pingback: Pate de casa - Reteta in imagini
[…] ce contine. Cum vi se pare propunerea mea culinara de astazi? Puteti sa il folositi pentru a face oua umplute! Va pup si va trimit un […]
De zilele trecute, cand ai distribuit reteta pe facebook, am tinut-o deschisa intr-un tab (la mine laptopul e deschis 24 din 24). Azi am facut manevra cu 2 oua. Dar fara mustar, ca nu mai aveam in frigider si mi-a fost lene sa cobor :))
Delicioase, oricum! Abia astept sa incerc si cu mustar. Inca mai am doua oua fierte in frigider, cred ca probez maine-poimaine.
Thank you! 😀
Cu placere, Ioana, ma bucur ca au iesit bune! 🙂
Trebuie sa prestez si eu zilele acestea, dupa ce fac bilantul oualelor ramase :))
O saptamana cat mai usoara! :*