Culinaresele mele dragi, 🙂
Dupa cum ati vazut pe pagina de Facebook a blogului, acum vreo doua saptamani am avut chef de gatit. Si pentru ca de mult pusesem ochii pe o reteta de clatite la cuptor, m-am decis tam-nesam sa le fac. Nu mai stiam eu exact cantitati sau unde vazusem reteta respectiva, asa ca am purces in bucatarie ca o razboinica, inarmata doar cu.. dorinta de a face clatitele la cuptor. Sarate, nu altfel! :).
In seara anterioara facusem niste paste si imi ramasese ceva sos cu care nu stiam ce sa fac. Era pacat sa il arunc si m-am gandit ca ar fi perfect pentru a umple cateva dintre clatite. Haideti sa vedem impreuna ce a iesit, daca tot v-ati exprimat dorinta de a vedea reteta publicata 🙂
Ingrediente:
– clatite;
– branza sarata de oi, amestecata cu putina branzica de vaci;
– marar proaspat;
– 3 oua;
– cascaval;
– sare, piper.
Nu va pot da cantitati exacte pentru ca nu stiu cat exact am folosit. In plus, poate ca voi vreti sa puneti mai multa branza decat am pus eu. Sau poate nu aveti cascaval si nu il veti pune. Sau dimpotriva, veti rade jumatate de rotita.
In sfarsit 🙂 ideea de baza conteaza.
Am inceput prin a face clatite. Am folosit aproximativ 450 ml apa minerala, sare, un ou si faina. Aluatul nu este gros, insa nici foart subtire. Sunt sigura ca ati facut clatite, asa ca nu insist. Mi-au iesit 16 clatite, numar fix pentru tava in care urma sa le pun.
Dupa ce am copt clatitele, am amestecat branza cu un ou, sare si piper. Am adaugat mararul si o lingura de smantana pentru a face umplutura mai cremoasa. (Daca branza de oi este mai uscata, va orientati pe loc 🙂 ).
Am inceput sa impaturesc clatitele, facandu-le pachetele, pentru ca umplutura sa nu iasa. Bineinteles ca am pus si carnita de la paste 🙂
Am uns o tava cu unt si pe masura ce am impachetat clatitele le-am pus acolo.
Dupa ce le-am asezat frumos (sau nu :)) ), am amestecat continutul unui iaurt (400 ml) cu un ou, sare si piper si am distribuit deasupra clatitelor.
Am presarat cascaval ras (atat mai aveam prin frigi 🙂 ) si am dat la cuptor pentru 40 de minute, pana au prins crusta frumoasa.
Le-am adaugat marar si le-am servit fierbinti!
Impresii:
De ceva timp nu prea mai mananc dulciuri sau mancare dulce. Vreau saratele in defavoarea unei prajituri, vreau clatite cu branza sarata in locul celor cu dulceata. Ceea ce poate doar sa ma bucure, si asa inaintam vertiginos catre o marime mai mare la haine :(.
Trecand peste asta, e musai sa va spun ca mi-au placut extrem de mult aceste clatite. Neaparat sa le serviti fierbinti, proaspat scoase din cuptor. Daca vreti, puteti adauga si o lingura de iaurt alaturi. Seamana cu lasagna, dar sunt mult mai faine. In plus, puteti folosi diverse umpluturi ramase de la alte feluri de mancare (sau alta idee care mi-a venit acum in gand: le puteti umple cu ciuperci).
Sunt foarte satioase si eu abia am reusit sa mananc jumatate-jumatate din fiecare, pentru a putea incerca ambele variante.
Chiar daca dureaza un pic mai mult pana sunt gata, cu siguranta le voi mai face – ceea ce va invit si pe voi sa faceti. Si va astept cu pareri! 🙂
Va pup, va trimit un zambet si va urez o sambata minunata!
Va pup, va trimit un zambet si va urez o sambata minunata!
Ce bine arata ! Si eu mai fac asa 😀 clatite sarate, in compozitia de clatite mai adaug si spanac maruntit, le umplu cu niste pui cu legume si la cuptor cu ele ! ! !
Dalia, mi-a mai zis cineva de spanac. Eu am doar la cutie/conserva, o sa incerc, de ce nu! Multu pentru sugestie!
Doamne, Doamne, cum arata!
Atatea retete misto tot vad, ca sunt indecisa ce gatesc de craciun! As face o gramada, dar nici sa ne ingreunam prea tare digestia nu`i bine!
Multumim pentru reteta!
Diana, ma bucur ca le gasesti apetisante 😀 Chiar merita facute. Dar parca nu-s asa festive.. 🙂 Eu as face o rulada de cascaval (ai reteta pe blog daca te tenteaza), o rulada de carne…
pai nu neaparat pentru "festivitate", caci pana la sarbatori mai este un pic si vorba aia, pana atunci ce mancam? uite, eu tocmai am pus cap la cap un aluat de saratele – 4 portii, ca sa il las pana maine la rece, si sotul vrea neaparat o portie in seara asta, ca sa avem ce rontai in timp ce ne uitam la love actually :))
Ce bine arata!:x le incerc si eu:-) eu sunt fana clatitelor. Multumim ptr reteta!
Carmen, te astept cu impresii 😀
Pupici!
Oh yummmmm.
O sa o incerc si eu. 🙂
Pupici
Spor!
Yummy, nu am incercat pana acum.
You are invited on my International Giveaway
Merita incercate 🙂
Multumesc de invitatie.
Ce bine arata!! le-as zice mai degraba buritos 😛 dar fara beens.
O sa incerc si eu reteta dar sa trecem de sarmale, friptane si salata de beaof.
Pupici
Fede, burritos? Cred ca se pot cumpara foile si uite-asa scapi de facut clatite 😀
Buna ideea!
Te pup!
nu am mai auzit de reteta asta ,dar o notez si eu ca sa o fac :*
Iuliana Simona Ghizdavu: e foarte bun rezultatul, sa stii 😀
o fac si eu cu siguranta 🙂
yummy
Hmmmmm ,imi faci pofta din nou!
Denisa Vasile: lectii pentru weekend, Deni :))
yummy-yummy ce foame mi s-a facut,bine ca e seara si am pus lacat pe frigider 🙂 E usoara reteta si arata super apetisant,iar pozele sunt wow!
Daniela, daca ai timp si faci, sunt curioasa de cum ti se va parea reteta. Poate scoti sau adaugi ceva? Te pup!
yami <3
Buna Adina,
Felicitari pentru blog si pentru maniera ta aparte de a ne prezenta diversele noutati.
Pentru ca tot am citit doleanta ta de a incerca sa pregatesti clatite cu spanac,iti prezint si eu o varianta de "tort de clatite cu spanac":
Oparesti spanacul proaspat,sau spanacul congelat, neaparat varianta "frunze",in asa fel incat sa rezulte 3-4 bulgari mari,dupa care il toci.
Calesti spanacul cu unt si telemea de oaie,pe foc mic.Cu cat mai multa telemea,cu atat mai fin gustul.
Intre timp pregatesti clatitele,o idee mai groase decat cele clasice,dar nu foarte groase.Intr-un vas de jena uns cu unt,montezi tortul:o foaie de clatita ,un rand de umplutura,pana epuizezi cam 12-13 clatite,sau pana termini compozitia.Ideea e sa fie mai mult de 10 clatite,ca sa-i creezi inaltime.
Inainte de a introduce vasul la cuptor,torni un amestec format din smantana,un ou,si razi cascaval.
Dupa ce s-a rumenit frumos,cand il servesti,tai felii de tort.E delicios si fin.
Pofta buna si succes!
Cu drag,
Raluca
Buna, Raluca!
Iti multumesc tare mult pentru impartasirea acestei retete. Acum asteptam spanacul proaspat.. mama, cred ca iese o nebunie! Eu o sa salvez reteta si cu siguranta o sa o fac.
Sarbatori cu bine si te mai astept si la alte articole 🙂
Te pup!
Imi place mult rubrica cu retete in imagini …yummm ce bine arata <3 sac sac Dee Dee tu nu ai voie sa papi 😉
Nita Adriana: offf, ma rog de ea si nu mananca! e o slabuta, ca-i mofturoasa :))
hmmm.. bun bun!
Chiar este 😀
Interesant,n am mai auzit pana acum
Denisa Vasile: e un alt mod de a servi o cina interesanta 🙂 ca nu e ceva foarte deosebit sau greu de facut, dar e altceva!