Buna dimineata!
Am pregatit aceste briose sarate intr-o seara, cu gandul ca a doua zi, la micul dejun, le vom servi. Numai ca socoteala de seara nu s-a potrivit cu aceea de dimineata! Au iesit atat de bunute, incat pana la culcare erau deja doar hartiutele ramase din briosele mele :). Asa ca m-am gandit sa va scriu si voua reteta – sunt usor de facut, rapide si tare gustoase. In plus, va vor scapa de branza pe care dintr-un motiv sau altul, o mutati de colo-colo (cum mi se intampla mie..).
Ingrediente necesare pentru Muffins cu branza sarata [Reteta in imagini]:
- 160 gr faina + 1 varf praf copt;
- 2 oua;
- 50 ml ulei – eu am pus unt topit. In ceea ce priveste uleiul sau untul, ati putea sa puneti jumatate din cantitatea sa si sa completati cu lapte. Uneori mai fac asa, daca vreau sa scap de o parte grasimea din compozitie. Acum am pus cantitatea exacta, ca sa scriu reteta asa cum am preluat-o;
- 100 ml lapte;
- 100 gr branza (de oaie sau in amestec cu branza de vaci). Daca folositi doar branza sarata, nu mai adaugati sare compozitiei! Daca folositi doar branza de vaci, atentie sa fie scursa si mai adaugati cam o lingura de faina.
Cum procedam:
1. Spargem ouale, adaugam untul topit, laptele si mixam.
2. Adaugam branza.
3. Adaugam praful de cop peste faina. Amestecam.
4. Incorporam faina in compozitie cu ajutorul unei spatule.
5. Adaugam marar taiat fin.
6. Punem cate doua linguri din compozitie in fiecare hartiuta de muffins si presaram susan negru pe deasupra (sau mac, ce va place).
7. Le punem in hartiute de briose. Vom avea nevoie de 10 hartii mai mari sau 12 mai micute. Le dam la cuptor pentru 30 minute, la 175 grade. Le verificam cu scobitoarea si in cazul in care ea nu iese curata, mai lasam 5 minute la cuptor.
Sunt delicioase si potrivite diminetilor de weekend! 🙂
Cum vi se pare reteta pe care v-am propus-o astazi?
Va pup si va tirmit o imbratisare!
Simple de facut si sigur sunt delicioase. Le voi incerca si eu 🙂 te puup
Macy, daca le faci, astept impresii. Cu emotii, pentru ca tu esti o maestra a gatitului din ce am vazut 🙂 Pupici!
Arata tare bine ! Cat de curand o sa incerc si eu reteta ta ! :*
Multumesc! Daca o faci, sunt curioasa cum ti se vor parea. Pup.
yumm yumm yumm 😀 urasc sa ma pun dimineata sa imi fac de mancare, asa ca aceste briose sunt perfecte 😀 le faci cu o seara inainte si dimineata esti scutit de efort :-))
Da, cam asa ceva :). Eventual te trezesti si dai drumul la cuptor si le pui acolo pentru 5 minute, sa fie caldute. yuuuuuuum 😀
ce bine arata <3
Oana, multumesc 🙂
Pe astea clar le incerc! Cred ca saptamana asta, imediat cum scap de prima verificare e la facultate.
Cred ca trebuie sa modifici un pic la lista de ingrediente pentru ca ai spus ulei, dar e de fapt unt.
Cam cate ies?
Pupici,
Maria:*
Maria, multumesc ca mi-ai atras atentia! Am editat!
Ies cam 10, dar depinde de hartiile de briose pe care le ai. Eu am si unele mai mici, dar si altele mai late, un pic mai mari. Ies briosele mai late :))
Daca o faci, astept impresii.
Pupici!
imi trebuuuuuie! :)) iar ma bag in bucatarie, dar sa vad cand prind timp :).
😀 Astept impresii 😀
Citind acum de la o reteta la alta, supeeer ti-au iesit.
Au crescut frumos si arata apetisant 🙂
Felicitari!
Multumesc, Anca!
mama, mama cat de bine arata!!!!!!! mor aici de pofta
Mai bine pune mana si fa si tu 😀
awww ce pofta mi-ai facut!! trebuie sa o incerc :))
SandraB.ro
🙂
O sa o incerc si eu. 😀
Pupici
Asa sa faci 🙂
Eu fac o versiune asemanatoare, doar ca pun si ciuperci, iar deasupra rosii si oregano. De ziua mea a fost prapad la serviciu 😀
Ce delicios arata! Trebuie sa incerc si eu :)!
Suna foarte bine si nu sunt greu de făcut. Am sa fac si eu zilele astea pentru ca după cum spuneai am niște brânza pe care o arunc de colo colo in frigider
Daaaaa
ce bine arata , neaparat trebuie sa fac si eu 🙂
Yami
Sa ai pofta!!!
multumesc 🙂
Pingback: Ai stat toată după amiaza în bucătărie? Eşti o proastă.
[…] Channel? Există zeci de restaurante: azi chinezesc, mâine japonez, poimâine turcesc şi eu fac muffins cu brânză sărată!? Aş putea să mă duc la mall, aş putea să mă duc la sală, aş putea să mă duc la solar, […]
Pingback: Brioşe aperitiv cu broccoli şi brânză - Reţetă în imagini
[…] de astăzi este una pe care am creat-o pornind de la reţeta cu muffins cu brânză sărată pe care am pus-o pe blog acum vreo doi ani. Ideea mi-a venit atunci când am început să tot mut […]