Bună dimineaţa! Cine e pregătit să ne continuăm călătoria în Seychelles? Sper că sunteţi prin preajmă, pentru că de acum începe adevărata distracţie!
V-am povestit deja câteva generalităţi despre Seychelles şi despre capitala Victoria. Acum vă invit să ne îndreptăm privirea către Mahe, insula pe care am aterizat, şi să vedem ce putem face aici.
În primul rând, trebui să vă spun că Mahe nu este o insulă mică. Nu o poţi străbate la picior (are 153 km² şi o altitudine maximă, Morne Seychellois, 905 m).
Noi am ales să ne petrecem primele două zile în preajmă şi am explorat plajele din apropiere. Apa era caldă, soarele ardea.. aşa că am pus repede SPF 50 – nu uitaţi, în ţară am plecat de la 0 grade!) şi.. fuga la apă!
Apropo de temperatura din ţară: am plecat cu trei hanorace pe mine. Zborul nostru avea escala în Milano, ceea ce a însemnat că acolo mi-am dat jos primul hanorac. De-al doilea am scăpat în Etiopia, unde am avut a doua escală, iar cu al treilea am coborât în braţe din avion, păşind pe pământ seychellez doar în tricou şi blugi. L-aş fi dat şi pe el jos în Etiopia, dar mie mi-e frig de obicei în aeronavă.
Nisip la Beau Vallon, Mahe, Seychelles
Priveşte zarea!
În centrul fotografiei vedeţi o formaţiune stâncoasă (zona Beau Vallon) în preajma căreia trăiesc mulţi mulţi peşti coloraţi. Este o zonă perfectă pentru a face snorkeling, aşa că nu uitaţi de papucii speciali (ca să vă feriţi de aricii de mare care înţeapă!) şi de echipamentul special, astfel încât soarele să nu vă ardă. Aici am dat peste un piranha atât de obraznic! Stătea la pândă să ma muşte. Cum vedea că mă întorc, cum se apropia…
Paşi singuri…
Verde, alb şi albastru! Şi-s fericită!
Plajele de mai sus erau apropiate de cazare sau am ajuns la ele cu ajutorul transportului public. Însă pentru a explora mai bine insula am închiriat maşini. O maşină a costat cam 50 EUR pe zi, însă costurile s-au împărţit la patru şi a fost destul de avantajos. Oricum ar fi, cu bicicleta de exemplu nu poţi vedea ce ascunde insula Mahe, fiind prea mult de urcat şi de coborât. Plus vremea.. Deci vă sfătuiesc să alegeţi opţiunea aceasta. Şi nu uitaţi de moştenirea britanică – volanul pe dreapta!Grand Anse, Mahe
Într-una dintre zilele în care am avut maşina am mers pe o plajă sălbatică, păzită. Se pare că fusese ceva bază militară acolo, însă cu o chetă am putut să stăm pe plaja aceea. Apa era… incredibilă! Decorul, de vis.
This is my idea of Heaven..
Am petrecut câteva ore în acest decor şi sinceră să fiu, a fost incredibil de frumos. Principiul “ne oprim unde vedem ceva fain” funcţionase! În a doua zi am urcat către un view point al insulei Mahe. Nu ştiu cum am reuşit să prindem şi-o ploaie pe drum. Nu am fost foarte încântaţi, deşi ploaia aceea e aşa caldă, încât de îndeamnă să stai sub stropii ei şi să o asculţi.
View point
Şi iată cadoul neaşteptat al ploii:
Şi iată cadoul neaşteptat al ploii:
Nu am cuvinte să vă explic cât de frumos se vedea de aici curcubeul. Împletirea lui cu marea, cu turcoazul, cu verdele palmierilor.. un peisaj care îţi taie respiraţia efectiv.
Insula Mahe ascunde şi o fabrică de ceai, SeyTe. Am ajuns până acolo, dar nu era nimic foarte atrăgător care să ne convingă să mai stăm. Am făcut două trei fotografii, am mai privit de sus insula şi ne-am continuat drumul.
Servim o ceaşcă de ceai împreună? 🙂
Tot pe insula Mahe puteţi vizita grădina botanică – lucru care nu ne-a atras – şi o cascadă la care am fost, însă nu mi s-a părut spectaculoasă. Este şi destul de greu de accesat.. nu ştiu, depinde de voi.În ceea ce priveşte mâncarea, am servit micul dejun acasă, aşa cum vă spuneam în primul articol. Prânzul îl ronţăiam pe plajă sau prin vreun restaurnant, iar cina era compusă din grătar – mai mereu peşte proaspăt. Am încercat multe feluri de peşti, printre care ton si macrou proaspeţi. Au un gust extraordinar, nu cumva să îi rataţi dacă ajungeţi acolo!
Red snipper (primul din stânga, sus) este specific zonei, aşa că nu trebuie să îl rataţi! În colajul de mai jos am încercat să surprind culorile foarte interesante şi dantura peştişorilor – bine că nu a făcut cranţ niciunul!
Restaurantele nu erau foarte accesibile (cel puţin, 20-30 de lei pe un fresh nu mi s-a părut chiar preţ de mers zilnic – o masă ajungea la 150 lei), aşa că am căutat să facem puţină economie. Unde mai pui că excursiile pe La Digue şi Praslin erau peste 50 de euro – se adunau ceva cheltuieli!
Curry de peşte sau pui (yummy) sau pentru cei cu dor de ţară, cartofi prăjiţi cu peşte (musai!)
Însă cum-necum, am reuşit să mă împrietenesc cu două agente de securitate de pe plajă. Hihihihi, hahahaha, dar ce faceţi aici, m-au servit cu nucă de cocos, dar de unde sunteţi, dar cum se zice la nucă de cocos în creolă, dar mâine plouă – şi tam nesam, una ne-a invitat la ea acasă într-o seară. A gătit pentru noi şi i-am dat ceva bănuţi pentru asta. Mai mult de curiozitate – voiam să încercăm ceva gătit de localnici – dacă aveţi ocazia, vă sfătuiesc să găsiţi localnici dornici să facă asta pentru voi contra cost. Spre marea noastră surprindere, ne-a invitat la ea acasă. Soţul ne-a servit cu nucă de cocos proaspătă (nu ştiu cum am topit-o în 15 minute..) şi am stat şi la poveşti un pic. M-a frapat că unul dintre cei trei copii ai ei ne-a spus că visul ei cel mai mare e să vadă zăpadă. Avea 16 ani şi nu văzuse zăpadă niciodată – dacă sunt 5 grade în Seychelles, e jale mare :). Oameni care trăiesc simplu şi care au vise. Nu ca altele care vor Porsche-uri. Nu. Ea voia să vadă zăpadă.
Citeşte şi:
arata minunat :). cu siguranta merita o excursie pe acolo.
ce dintisori au pestii aia :)).
cam mari preturile, dar eu tot zic ca a meritat :).
Sunt haiosi rau pestii. I-am cautat pe toti intre dinti :)))), se uitau localnicii la mine si nu intelegeau.. de ce trag de ei 🙂
Chiar ca "Piece of Heaven". Am inceput sa te invidiez(in sensul bun al cuvantului) pentru aceste calatorii extraordinare. Eu nu-mi pot scoate prietenii de la all inclusive, ca sa nu mai vorbim de mancare, nu ar incerca ceva nou sau mai ciudat, nici sa-i pici cu ceara. Eu in schimb as pleca de nebuna, as incerca toate prostiile, dar singura e cam greu.
Bravo tie! Te pup si astept sa calatoresc in continuare, virtual, cu tine.
🙂 Uneori ai nevoie doar de a doua persoana care sa mearga cu tine. mai cunosti acolo, te mai orientezi pe loc..
ma bucur ca ma citesti si ca iti place sa calatorim impreuna 🙂
Pupici, saptamana usoara!
Doamne, ce frumoase sunt plajele!! Vreau vacantaaa, vreau la mare!
Interesanta experienta de la final, intotdeauna afli lucruri interesante de la localnici 🙂
Da, Ira, e foarte fain daca poti stabili o astfel de legatura.
Pupici!
Eu i-as fi spus ca fac schimb bucuroasa cu ea, zapada in schimbul soarelui si a verii eterne. :)) Bine, daca zici ca se ating si 5 grade, nu e chiar vara eterna, dar ce conteaza cand ai un asemenea peisaj?
Superba insula, poze minunate, cea cu curcubeul si mini golful sunt absolut divine. Mi-am si facut planuri, cel tarziu la anul vom ateriza pe o insula exotica, e o promisiune de care ma voi tine.
Te pup! :*
Iti doresc sa ajungi! Nu e asa de greu… pui banuti deoparte cateva luni, gasesti o oferta buna si iti umpli sacul cu povesti!
pup back!
Pentru aceste peisaje, parca, merita sa-ti aduci mancarea din Romania :)) Arata superb pe insula si pestii par putin infioratori, dar interesanti in acelasi timp. Foarte frumos ca ai mancat ceva gatit de niste localnici. Te pup
:))
Pupici!
o excursie perfecta pentru ziua fericirii !
ce de frumuseti !
Foarte frumoase imaginile si povestea 😡
Va urma 😀
Superbe locuri!! <3 In mod special acea plaja, chiar ca in rai 🙂 asa fara lume multa, aglomeratie :))
Iti trimit multi, multi pupici! :*
aaa, chiar, nu foarte populata.. cred ca ti-ar placea si tie:)
te pup!
SUPERB !
Pestii sunt cam horror, dar banuiesc ca erau buni la gust, preparati. Iar piranha l-as incadra tot la horror. Dar peisajul merita, este deosebit, sper sa pasesc si eu intr-o zi pe un nisip asa de alb. Pupici. Ana.
Ana, cu piranha am mai avut de-a face, dar la fel, n-au reusit sa ma prinda :))
Te astept si la urmatorul episod al calatoriei 🙂
Saptamana usoara!
Pingback: Turist in Seychelles. 5. Sfârşit de Jurnal în Seychelles
[…] din Seychelles Citeşte şi: Turist în Seychelles. 1. Generalităţi. Capitala Victoria Turist în Seychelles. 2. Explorăm insula Mahe Turist în Seychelles. 3. Insula La Digue Turist în Seychelles. 4. Insula Praslin Turist in […]