Se pare că în luna februarie am fost pe baricade în bucătărie. Şi asta pentru că am ţinut neapărat să fac câteva reţete (le veţi vedea şi pe restul în curând) şi ca de obicei, am decis să le împart cu voi (pe cele care merită!). Astăzi vă invit să facem biscuiţi cu unt de migdale. Se fac foarte rapid, o să fiţi uimite de rezultat!
Ingrediente necesare pentru biscuiţi cu unt de migdale sau cu unt de arahide:
- 150 grame unt de migdale sau unt de arahide (eu am avut unt de migdale comandat de pe iherb, l-aţi văzut într-un unboxing)
- 1 ou
- 70 grame zahăr pudră (vi-l recomand pe acesta, pentru că zahărul tos e mai greu de încorporat şi nu e ok să îl crănţănim)
- puţină sare
- o linguriţă de praf de copt
şi atâââââââât!
Cum facem o tură de biscuiţi cu unt de migdale sau cu unt de arahide – foarte simplu, hai să vedem:
- Spargem oul într-un castron, adăugăm zahărul pudră şi untul de migdale sau untul de arahide şi mixăm într-o veselie, până obţinem un amestec fin.
- Adăugăm sarea şi praful de copt.
- Cu ajutorul a două linguri sau a unei linguriţe de îngheţată punem compoziţia în tavă. Eu am vrut să fac biscuiţi mai maaaaaari (au ieşit nouă), însă voi puteţi să îi faceţi micuţi şi drăgălaşi.
- Dăm la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la 160 de grade. În funcţie de cât de mari sunt biscuiţii, timpul variază – vă prindeţi voi. Ideea e că eu i-am făcut aşa mari pentru că mi-am dorit un mijloc mai moale, şi nu biscuiţi uscaţi.
Rezultatul – Biscuiţi cu unt de migdale:
Dacă aveţi un copilaş în dotare (eu îl am doar pe cel din mine, nu dă pe-afară de talent după cum puteţi vedea, dar ideea contează :)), e o modalitate bună de a petrece timp împreună! Puteţi apela la kitul de decorare Dr. Oetker (pentru un conţinut mai fluid puteţi lăsa tuburile un pic în apă fierbinte) sau puteţi topi ciocolată.
Impresii despre aceşti biscuiţi cu unt de migdale: Nu mai ştiu unde am văzut reţeta, însă toţi laurii merg către domniţa care i-a inventat! Se fac super, super rapid şi în plus, aduc a biscuiţi cu migdale (fără atâta bătaie de cap aferentă, însă!). De păstrat nu ştiu cum se păstrează, pentru că au fost daţi pierzaniei în aceeaşi seară 🙂
Voi încerca din nou reţeta folosind unt de arahide – am un borcănel şi simplu nu îmi place deloc! Îmi stă în gât, nu alta! Aşa că va fi perfect pentru această reţetă – ar fi păcat să îl arunc.
Ce spuneţi, le daţi o şansă?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Chiar nu stiam ce sa mai fac dulce pentru masa de Paste. Excelenta idee!
Multumesc! Intr/adevar, cred ca putem sa “animam” masa si cu dulciuri un pic mai diferite si mai rapid de facut. In loc de cate o pasca cu branza, ciocolata, stafide, putem alege sa facem o tura de biscuiti :).
Sarbatori cu bine, Greieras!
Le voi incerca si eu. Arata foarte bine in poze.
Te astept cu impresii dupa degustare 🙂
Am încercat o singura rețeta de biscuiți si am dat greș. Poate imi fac curaj sa incerc si rețeta ta
Pingback: Zece super alimente pentru copii - Super-Mami.Ro
[…] Cum folosim unturile? Le putem pune pe fructe (combinaţia cu banană e yummy), în prăjituri, în biscuiţi, în smoothieuri, în îngheţată, în mâncarea de dimineaţă. Şi uite-aşa, copiii […]
Pingback: Idei de cadouri de 8 martie pe care să le faci cu copilul acasă - Super-Mami.Ro
[…] Folosindu-le puteţi crea un buchet dulce! De ce ai nevoie? De o reţetă pentru biscuiţi (aici găsiţi una făcută de mine, însă poţi încerca turta dulce fără zahăr, ca să guste şi […]