DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
iunie 5, 2013 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Oua umplute – reteta in imagini

Neata! Printre retetele in imagini pe care vi le-am propus de-a lungul timpului se gasesc in special dulciuri. Insa nu vreau sa va ganditi ca nu prepar si altceva! De aceea, astazi o sa va prezint o reteta care are ca produs finit unul dintre aperitivele cu care v-ati intalnit des. Am avut timp liber si chef de gatit cu camera foto langa mine, asa ca am decis sa trag in poza procedeul. Poate ajuta, zic!

Ce am folosit pentru Oua umplute – reteta in imagini:
– o lingura de smantana;
– o lingurita de mustar;
– o lingurita de maioneza (comoda de mine cumpara maioneza);
– sare, piper;
– un pateu – vedeti doua, dar mi-am dat seama ca ajunge doar una – daca aveti timp, puteti face pate de casa (reteta);

– 7 oua fierte – daca dati peste reteta de oua umplute pe care v-o propun acum dupa Paste, puteti sa folositi ouale ramase. In caz contrar, mergem la pasul 1 🙂
Cum procedam pentru a face Oua umplute – reteta in imagini: 
1. Punem ouale la fiert. Eu le pun cand fierbe apa si le las 8 minute. Apoi le trec prin jet de apa rece.
Le cojim cu grija, ca sa nu stricam suprafata.
2. Le taiem in doua si incepem sa scoatem galbenusurile din jumatatile de oua. In cazul in care galbenusul nu vrea sa iasa, ne ajutam de o lingurita, strangand usor de margini.
De asemenea, unele oua au un galbenus mic, ceea ce face ca albusul sa fie mai mare. Mie imi place sa le scobesc astfel:
Cu o lingurita apas usor.. conturand un cerc:
Dupa ce am scos o parte din albus, jumatatea mea arata asa:
Am unde sa pun acum umplutura!
3. Pisam galbenusurile – mie imi place sa le las un pic mai mari, nu le fac foarte fine.
4. Adaugam conserva de pateu:
5. Mustarul si smantana:
Sare si piper dupa gust:
Si compozitia este gata!
Puteti adauga si maioneza, insa eu va voi arata cum folosesc eu maioneza la ouale umplute. Mai exact: iau un vas, adaug doua linguri de maioneza:
O intind dezordonat, ca pe niste valuri 🙂
Cu ajutorul unui pos (ati mai vazut la bezele cum il folosesc) voi sprita in fiecare jumatate de ou compozitie:
Transfer ouale in valurile agitate de maioneza:
Decoram frumos – patrunjel si gogosar
Pentru ca am taiat din greseala invers un ou, m-am gandit sa fac ceva haios. Si am modelat un.. soricel 🙂
Poate ca voi aveti copilasi – eu am doar pe DeeDee, asa ca outul umplut in forma de soricel este al ei.
Bineinteles ca n-a interesat-o :). Sper ca puii vostri vor aprecia soricutul si vor papa oul!
O alta modalitate care mi-a venit in gand pentru a prezenta celor mici oul este urmatoarea:
Am folosit pentru soricel: un bob de piper pentru nas, urechiuse din gogosar, ochisorii din cuisoare si codita din patrunjel.
Ca sa incheiem cu joaca, va las poza de final a oualelor umplute:

Ce spuneti? Va place reteta pe care v-am propus-o? Ati adauga/scoate ceva din reteta?
Ce alte idei aveti pentru a-i face pe cei mici sa manance ce le gatiti?

Share104
Pin1
105 Shares
reteta reteta in imagini
Previous StoryStelute cazatoare :)
Next StoryCeai verde cu rodie Green Tea Pomegranate – Yogi

Related Articles

  • Desert cu faina de orez
  • Pate de casa - Reteta in imagini

53 replies added

  1. Alice wonders iunie 5, 2013 Răspunde

    Poi normaaal ca soricelul este al lui Dee Dee, cred ca s-a lins pe botic!

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Ti-ai gasit :))

  2. flori0304 iunie 5, 2013 Răspunde

    ce frumos ti-a iesit, cred ca voi face si eu 🙂

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Flori, iti multumesc. Spor 😀

  3. bydee-make-up iunie 5, 2013 Răspunde

    Aratadelicios.
    Desi nu sunt fan as gusta unul. ;))
    Pupici

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      🙂 Multumesc, Dee.

  4. Manases Andrea iunie 5, 2013 Răspunde

    Yummy, ce bine arata! Mi-ai facut pofta! 🙂

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Andrea, cand ai timp, 'presteaza' reteta 🙂 sunt tare bune.

  5. Anul Sabatic iunie 5, 2013 Răspunde

    :)) ce simpatic a iesit soricelul, pacat ca n-a fost interesata DeeDee de el. Am vrut sa fac si eu mai demult si sa pun maioneza si in umplutura, dar am tinut sa fac singura maioneza si… 3 oua distruse mai tarziu, m-am lasat 🙂

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Daa, si eu am incercat o data sa fac maioneza si s-a taiat. Prima si ultima data 🙂
      Dee n-are nicio treaba.. 🙂

  6. Adelina Radu iunie 5, 2013 Răspunde

    Cred ca este una dintre putinele tipuri de mancare pe care nu le-as face pentru nimic in lume. Desi imi plac ouale sau pateul, ouale umplute nu imi plac de nici o culoare. Mai mananc, daca trebuie, in vizite doar. Ca si tine si ciupercile 🙂

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      :)) ei, uite, eu fac ciuperci, chiar daca nu le mananc :))
      o sa tin minte 😉

  7. DaliaCighir iunie 5, 2013 Răspunde

    Eu fac ouale umplute cu bacon 😀 in compozitie bag niste bacon prajit si doamne bune mai sunt :-X soricelul tau e tare scump :-)) pacat ca pisica nu a fost deloc interesata :-))

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Dalia, ce idee buna! O sa incerc si eu sa fac astfel de combinatii – eu am mers pana acum pe varianta clasica 🙂

  8. Papadiile Ruxandrei iunie 5, 2013 Răspunde

    Dragalas soricelul, pacat ca n-ai pacalit-o pe DeeDee sa creada ca e un soricel adevarat! 🙂
    Si mama face oua umplute la fiecare Paste, numai ca foloseste maioneza pt ornat.
    Eu si oul ne intersectam mai rar.

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Da, si mama pune maioneza la ornat. dar mie mi s-a parut mai light asa.. daca nu vrei cu maioneza, poti scapa de ea mai usor.

  9. Alina iunie 5, 2013 Răspunde

    noi le facem cu peste afumat, ies super 😉

    ma mir ca n-a tentat-o soricelul, dar ma gandesc ca pateul ar fi tentat-o :)).

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Aa, peste! ce bine suna!
      Alinuta, nici pateul n-a tentat-o, abia serveste conserva.. e o sclifosita 🙂

  10. Cherry Queen iunie 5, 2013 Răspunde

    arata foarte bine. eu de obicei nu mananc oua umplute dar acestea imi fac cu ochiul.. 😀
    pupici!

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Cherry Queen, ma bucur ca iti plac :):*

  11. ilda76 iunie 5, 2013 Răspunde

    Ma cuprinde un freamat cand vad in lista Blogger titlul unei astfel de postari de-ale tale! Stiu dinainte ca-mi va fi pe plac! Sa stii ca am luat notite, inca nu aveam o reteta, care sa-mi si placa, pentru oua umplute!:)

    Te felicit si pentru felul in care ai decorat!

    M-am bucurat sa o revad pe DeeDee. Tiza ei (fiica mea, Dia) s-a bucurat si ea!:D
    Multumesc, Adina!
    Multi pupici!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Ilda, esti o draguta. E usor sa le faci si poti jongla cu .compozitia, pana iese pe placul vostru.
      Te pup si eu!

  12. bambina iunie 5, 2013 Răspunde

    Arata foarte bine 🙂 Imi plac ouale umplute, dar incerc sa nu mananc prea multe din cauza ingredientelor "grele" la stomac.

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Bambina, eu mananc dimineata (la pranza). Seara in niciun caz, pentru ca atunci sunt cu atat mai grele pentru stomac..

  13. Dana iunie 5, 2013 Răspunde

    Deja imi e pofta. Reteta de ciulama cu smantana e adoptata deja si imi face mama de cate ori mi-e pofta. 😀
    Ouale umplute imi plac teriiiibil de mult, ii arat si mamei reteta, desi cred ca o stie deja. Poate poate ma procopsesc si eu cu ele in meniu. 😀

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Hehe, Dana, si eu am facut de curand ciulama. La oua merg si castraveti murati sau gogosari, yummy! 🙂
      Pofta mare 🙂

  14. Andreia_vd iunie 5, 2013 Răspunde

    Chiar ma gandeam zilele trefcute sa fac si eu , cred ca am sa fac chiar maine ca si asa sunt libera

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Andreia, spor! 🙂

  15. Mada iunie 5, 2013 Răspunde

    Ce bine ca in dukan am voie oua , ca de nu muream de pofta la cat de bine arata , mai ales soricelul.Cand eram mica mama imi facea ratuste din oua umplute , le facea capul dintr-o biluta de branza pe care o prindea cu ajutorul unei scobitori de ou si dupa punea ochisori si clont, si categoric erau mai bune decat oale simple umplute :*

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Hehe, normal! Mancarea trebuie sa arate si bine, nu doar sa fie gustoasa. Se tine minte si ratusca, Mada :*

  16. Mara iunie 5, 2013 Răspunde

    acum ma duc sa imi fac! desi mai am doar 3 oua, macar asa de pofta :))

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Mara, sa iti fie de bine daca le-ai facut :*

  17. Dy Heavenly iunie 5, 2013 Răspunde

    Arata tare bine ousoarele umplute, mi-ai facut pofta:D eu insa in loc de pateu folosesc telemea de oaie. M-am amuzat cand am ajuns la fotografia cu DeeDee 😀 asa curioasa, ochioasa :)) este o scumpa!

    • MeG iunie 5, 2013 Răspunde

      Di, ce idee buna! O sa incerc, desi eu am cas proaspat acum. Eventual un pic mai uscat si sarat!
      Am venit de acasa cu multe oua, presimt inca o tura doua de oua umplute :))

    • Heavenly iunie 7, 2013 Răspunde

      Este bine atunci!:D Eu sunt cu ouale umplute, tare mult imi plac – ti-am mai spus :))

  18. blogulpandorei iunie 5, 2013 Răspunde

    Mie personal nu imi plac ouale umplute cu pateu , ci doar acelea clasice, cu maioneza, insa ale tale arata foarte bine. Cu siguranta as gusta unul. Pentru mine este ceva nou si smantana in compozitie.

    Pupici,
    Maria:*

  19. Gabriela Streche iunie 6, 2013 Răspunde

    Chiar nu aveam habar cum se gatesc ouale umplute..adica nu stiam ce e in umplutura. Niciodata nu mi-au placut poate pentru ca le consider destul de grele. Dar oricum soricelul tau chiar e haios, eu asa decoram salata boeuf cand eram copil 😀

  20. Anca iunie 12, 2013 Răspunde

    Nu prea sunt faza oualelor umplute 🙂 da mi-a placut reteta ta, desi eu cred ca as renunta la maioneza, nu o prea agreez. Te inteleg cu pisicuta 😉 si a mea e foarte mosturoasa, eventual sa ii si mai mestez inainte sa ii dau mancarea si cand ii dau prima data se face ca nu vrea si trebuie sa insist si dupa cateva incercari in sfarsit ia mancarea :))

  21. Alexandra Elisabet iunie 6, 2014 Răspunde

    preferatele mele 🙂

  22. Rosia Victoria iunie 6, 2014 Răspunde

    arata foarte bine 🙂

  23. Andreea Lovin iunie 6, 2014 Răspunde

    Mereu ma bucur cand pui retete. Am facut crema de zahar ars dupa reteta ta si mi-a iesit super. Imi place mai ales ca ai portii mici, ca nici eu nu gatesc pentru o familie numeroasa. Pe mine nu ma tenteaza ouale umplute, dar tie ti-au iesit foarte simpatice si pozele sunt reusite. Iar cu soricelul si iubita de dee dee m-ai topit ;)) te pup. Weekend frumos!

  24. From Meg with Love iunie 6, 2014 Răspunde

    Andreea Lovin: 🙂 merci frumos! si eu am facut iar crema de zahar ars acum doua zile 🙂 :*

  25. Porumbei Albi Teleorman iunie 6, 2014 Răspunde

    Mâine sunt Moșii de vară,iubita,nu uita! 😉 Ce ne pregătești? ^_^

  26. From Meg with Love iunie 6, 2014 Răspunde

    Porumbei Albi Teleorman: nu stiam ca sunt mosii. probabil o sa pregatesc un .. review.. si o plimbare in parc 🙂
    tu, bunatati?
    te pup!

  27. Aurora Toma iunie 7, 2015 Răspunde

    codiță din pătrunjel! n-a știut DeeDee să apecieze :(.

    • From Meg with Love iunie 8, 2015 Răspunde

      TI-ai gasit :)))
      te pup!

  28. Oana Alexandru iunie 7, 2015 Răspunde

    super buneeeee

    • From Meg with Love iunie 8, 2015 Răspunde

      Asa e, Oana 🙂

  29. Gabriela Elena Popescu iunie 8, 2015 Răspunde

    De cand nu am mai facut reteta asta.Am s-o incerc in weekend.Mersi pt idee.
    Soricelul este fenomenal.Imi place la nebunie.
    😀

    • From Meg with Love iunie 9, 2015 Răspunde

      Gabriela, daca nu iti place pateul din comert, incearca sa faci in casa. Am o reteta pe blog, o gasesti acolo 🙂
      Iese muuult mai bun!
      Multumesc de apreciere 🙂

  30. Pingback: Pate de casa - Reteta in imagini

    […] ce contine. Cum vi se pare propunerea mea culinara de astazi? Puteti sa il folositi pentru a face oua umplute! Va pup si va trimit un […]

    Răspunde
  31. Ioana Radu mai 6, 2016 Răspunde

    De zilele trecute, cand ai distribuit reteta pe facebook, am tinut-o deschisa intr-un tab (la mine laptopul e deschis 24 din 24). Azi am facut manevra cu 2 oua. Dar fara mustar, ca nu mai aveam in frigider si mi-a fost lene sa cobor :))
    Delicioase, oricum! Abia astept sa incerc si cu mustar. Inca mai am doua oua fierte in frigider, cred ca probez maine-poimaine.
    Thank you! 😀

    • Adina Aruştei mai 8, 2016 Răspunde

      Cu placere, Ioana, ma bucur ca au iesit bune! 🙂
      Trebuie sa prestez si eu zilele acestea, dupa ce fac bilantul oualelor ramase :))
      O saptamana cat mai usoara! :*

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Nov. 5

Open
Locurile în care călătorim devin parte din noi. 
De aceea, inima mea e un puzzle mare, mare, din care lipsesc încă multe bucăți.
Photo credits: A. P.
---
#china #chinatown #visitchina #chengdu #HONOR

Locurile în care călătorim devin parte din noi.
De aceea, inima mea e un puzzle mare, mare, din care lipsesc încă multe bucăți.

Photo credits: A. P.
---
#china #chinatown #visitchina #chengdu #HONOR
...

62 0

adina.arustei

View

Nov. 2

Open
Colega de apartament 😺
---
#catlife #catsofinstagram #catlover #BezeatheCat

Colega de apartament 😺
---
#catlife #catsofinstagram #catlover #BezeatheCat
...

56 9

adina.arustei

View

Oct. 20

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 46: 
Ziua 1:
💫 Măr
💫 Roșii cherry+cașcaval
💫 Biscuiți cu banane și nuci
Ziua 2:
💫 Castravete și ridiche
💫 Coacăze roșii și afine
💫 Sandwich cu pui
Ziua 3:
💫 Fulgi de porumb fără zahăr
💫 Căpșune și afine
💫 Sandwich baghetă cremă de brânză și cașcaval
Ziua 4:
💫  Sandwich cremă de brânză și somon
💫 Căpșune, afine, coacăze roșii
💫 Conopidă, broccoli, morcov
Ziua 5:
💫 Mango
💫 Castravete și roșii cherry
💫 Lipie cu cașcaval
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 46:
Ziua 1:
💫 Măr
💫 Roșii cherry+cașcaval
💫 Biscuiți cu banane și nuci

Ziua 2:
💫 Castravete și ridiche
💫 Coacăze roșii și afine
💫 Sandwich cu pui

Ziua 3:
💫 Fulgi de porumb fără zahăr
💫 Căpșune și afine
💫 Sandwich baghetă cremă de brânză și cașcaval

Ziua 4:
💫 Sandwich cremă de brânză și somon
💫 Căpșune, afine, coacăze roșii
💫 Conopidă, broccoli, morcov

Ziua 5:
💫 Mango
💫 Castravete și roșii cherry
💫 Lipie cu cașcaval

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
...

21 3

adina.arustei

View

Oct. 8

Open
I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?

I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?
...

54 6

adina.arustei

View

Oct. 2

Open
When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us... 
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨
#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland

When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us...
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨

#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland
...

44 0

adina.arustei

View

Sept. 7

Open
Ce ai alege? Swipe left pentru variante:

Ce ai alege? Swipe left pentru variante: ...

54 7

adina.arustei

View

Aug. 31

Open
It's nice to be important, but it's more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack

It`s nice to be important, but it`s more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack
...

99 6
Mai multe... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro