Mi s-a facut pofta de pricomigdale. Grav. Asa ca am stat pe net si am cautat retete. M-am hotarat asupra uneia de pe Culinar, propusa de Aliza. Insa ce a iesit nu poate fi numit chiar “pricomigdala” din punctul meu de vedere, asa ca i-am botezat eu drept “biscuitei cu migdale”. Gustul este foarte bun, sunt foarte aromati, insa eu voiam altceva. Aduc a macarons un pic.
Oricum, vreau sa va scriu reteta pentru ca se fac foarte repede si merg de minune langa un cappuccino sau langa o cafea.
Ce ne trebuie pentru Biscuitei cu migdale – Reteta in imagini:
– 150 gr zahar pudra;
– 100 gr migdale nesarate, uscate (le puteti pune putin in cuptor pentru a le usca mai bine)
– 2 albusuri;
– jumatate lingurita de zeama de lamaie;
– esenta de migdale (nu e in foto, dar o veti vedea in poza cand am folosit-o);
– 100 g ciocolata amaruie (am avut si-o patratica alba si am pus-o si pe ea. Daca folositi cioco dulce, mai scadeti din zahar)
Cum am procedat:
Inainte de toate, ca sa nu uit, va arat migdalele – cred ca sunt luate din Cora.
1. Maruntim ciocolata (o patratica sau doua era cu migdale) si migdalele (eu am folosit aparatul):
2. Punem hartie de copt pe o tava, ca sa fie pregatita:
3. Separam albusul de galbenusuri
4. Adaugam un praf de sare albusului
si mixam pana arata asa:
5. Adaugam zaharul pudra si continuam sa amestecam (eu am pus jumatate de cantitate ca sa va arat, voi puneti putin cate putin, incorporandu-l):
6. Dupa ce zaharul este incorporat, adaugam cativa stropi de esenta de migdale (puteti sari peste acest pas, oricum migdalele din compozitie dau aroma):
7. Amestecam cu spor. Puteti gusta, ca sa vedeti daca s-a topit zaharul pudra. Compozitia ar trebui sa arate asa – nu se mai simte zaharul deloc:
8. Lasam deoparte mixerul, luam o spatula si incorporam pe rand migdalele macinate si ciocolata:
9. Cu ajutorul a doua linguri, punem compozitia de mai sus in tava.
Sunt urati, dar o sa se intinda si-o sa fie frumosi dupa coacere 🙂
10. Dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 175 grade. Eu am pus temperatura mai mica si i-am lasat mai mult. Verificati-i din cand in cand!
Intre timp, pentru ca nu mi-a placut cum arata prima tava, am transferat compozitia intr-un pos si am putut sa dozez mai bine cantitatea pentru a doua tava:
Rezultatul Biscuitei cu migdale – Reteta in imagini:
Prima tava e cu biscuitei foarte latiti si intinsi :)) Ii lasam sa se raceasca pentru a-i putea desprinde frumos. Eu n-am avut rabdare, eram curioasa, asa ca am folosit cutitul acesta mai lat:
Si i-am servit langa o cafea!!
Sa va arat si prajiturelele-pricomigdalele-biscuiti din a doua tava:
Ei sunt mai reusiti, am fost mai generoasa cand am pus compozitia si au iesit mai mari :). In plus, au avut timp sa se odihneasca pana s-au copt ceilalti. Vedeti si crapaturile frumoase de la suprafata, deci da, trebuie sa puneti mai multa compozitie din start si sa le lasati zece minute in tava inainte de a le baga la cuptor:
Sectiune obligatorie:
Impresii Biscuitei cu migdale – Reteta in imagini
Va spuneam la inceput ca nu sunt tocmai pricomigdale, insa seamana foarte bine si au iesit foarte armoati si gustosi, datorita migdalelor si a esentei. Imi plac extrem de mult, am mancat o tava pana acum (rusine sa-mi fie!)
Merita facuti macar o data.
Va fac cu ochiul? 😀
Si nu in ultimul rand, aveti o reteta de pricomigdale adevarate, pe care ati incercat-o si mi-o recomandati?
Arata super yummy :X Imi ploua in gura 🙂 :*
Te asteapta un blog award la mine pe pagina 😀 http://danussasstyle.blogspot.com/2012/02/cute-blog-award.html
Vai de mine :X:X:X:X vreau si eu. arata minunat :*
Arata foarte bine 😀 🙂
arata yummy! :)mie imi plac migdalele de mor.. deci as incerca reteta:)
chiar arata foarte bine….super idee!
cred ca trebuie sa imi iau si eu smecherie de aia de maruntit 😀 De fapt am una. Hmmmm.. oare sa fac si eu…sau sa nu fac? 😀 Mi-e ca pun cateva kg :))
La mulți ani, Adina!! :*:*
yumi.. bun bun..
Hm.. dar reteta asta suna a bezele cu migdale si cioco maruntita adaugate. Par bune (mai ales ca nu sunt arse) 🙂
Cam da. Si macaronsurile cam la fel se fac :0
Wow, cat de apetisante sunt! Nu stiu din pacate nici eu vreo reteta buna de pricomigdale. Eu am cuptor la aragz, deci nu am nicio sansa sa imi iasa vreodata vreo pricomigdala sau vreun macarons de doamne ajuta!
Hmm, la cuptor ar iesi – lasi temperatura la mic mic si usa intredeschisa. Poti incerca dintr-un albus!
maaaaaama, vrem si noi:X:X:X:X yummy yummy yummy:D arata super:)
Daca vreti, faceti ;)) Eu nu mai am 🙂
Ce poftă mi-ai făcut…:X
Pune labuta si fa si tu 🙂
Pe mine nu ma deranjeaza fursecurie/pricomigdale mai mari si intinse :D. ba chiar cand face mami ii zic sa-mi faca separat de aia mai mari :)).
pastreaza-mi si mie vreo doua pliiiizzzzzz <3
multumim 🙂
seamana foarte bine cu macarons,cum ziceai si in articol 😀 chiar o sa incerc
Sunt curioasa daca o sa va placa 🙂
Pingback: Biscuiţi cu unt de migdale sau cu unt de arahide
[…] toţi laurii merg către domniţa care i-a inventat! Se fac super, super rapid şi în plus, aduc a biscuiţi cu migdale (fără atâta bătaie de cap aferentă, însă!). De păstrat nu ştiu cum se păstrează, pentru […]