DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
ianuarie 12, 2012 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Bezele – reteta in imagini

Neata! Incerc sa mai alternez postarile, pentru a nu vorbi numai despre unghii 🙂 Asa ca astazi va prezint o reteta simpla simpla! 🙂
V-am povestit acum vreo doua saptamani despre melcii cu cocos. Atunci ati vazut ca mi-au ramas 3 albusuri de ou pe care a trebuit sa le folosesc intr-un fel – pe principiul: nimic nu se arunca :). Ei bine, nu chiar nimic… dar ma straduiesc.
Asadar, mi-a venit ideea sa fac bezele. Am cautat pe net proportii si am hotarat sa scad din zahar, pentru ca numai cat ma gandeam la cat zahar folosesc fetele in retete imi crestea glicemia.
Reteta este relativ simpla. Nu uitati ca am adaptat-o gusturilor mele – daca vreti o bezea mai dulce, mai teapana, puneti mai mult zahar (cam 90 gr/albus).
Asa ca am folosit:
– 210 g zahar pudra
– 3 albusuri.
Cum procedam:
1. Intr-un vas de sticla (nu plastic!) curat, fara urma de grasime, punem cele 3 albusuri si un praf de sare.

2. Cu ajutorul mixerului, mixam pana cand albusurile se intaresc bine bine.

Cam asa de bine….

3. In acest moment incepem sa adaugam zaharul pudra, mixand in continuare:

4. Mixam, mixam, pana cand bezeaua devine sticloasa. Puteti gusta in acest moment si daca le vreti mai dulci, mai adaugati zahar.

5. Impartim bezeaua in cate parti vrem – eu am avut trei: in una am pus esenta de banane, in una esenta de cafea iar in cealalta scortisoara. In momentul acesta mi-am dat seama ca o sa coc la bezele pana maine dimineata, la cata compozitie a iesit!!

6. Transferam bezeaua intr-un pos si incepem sa o punem in tava, pe hartia de copt.

Le vedeti turtite pentru ca eu le-am si aplatizat un pic atunci cand le-am pus. Voiam sa le lipesc cate doua, cu crema (ceva contrastant, eventual o crema de lamaie) si de aceea am facut banuti :). Seamana cu macaronsurile, nu-i asa? Si ele cam in acelasi mod se fac.
7. Bagam tava la cuptorul preincins la temperatura mica. Eu am cuptor Franke (nu va luati, nu merita banii) si tot ce pot sa va spun e ca temperatura setata era sub 165 grade, la minim. Nu imi arata cat e ea.. Deci minim sa fie. Am lasat usa cuptorului intredeschisa si am copt la foc mic pentru aproximativ 80 de minute. Ideea e ca ele sa se si usuce. Am mai rupt din cand in cand cate o bezea pentru a vedea cum e interiorul.
Aici vedem productia la hectar :))

Si prezentarea cu sectiunea aferenta:

Observatii:
Pentru a coace bezeaua obtinuta din trei albusuri am avut nevoie de …trei tavi. Alta data voi face dintr-un singur albus, clar!
Mariti cantitatea de zahar pentru o bezea mai inalta, mai teapana. Eu in final n-am mai facut si crema pentru a uni cate doi banuti pentru ca am plecat in oras 😀 Dar sunt foarte gustoase si asa, mai ales cele cu aroma de banane!
Va recomand sa aveti totul pregatit de dinainte. Si aici ma refer la tava in care ati pus deja hartie de copt, posul etc. Daca vreti sa adaugati culoare, pregatiti-o si pe ea din timp! Eu nu le-am avut pregatite si din acest motiv mi s-a mai lasat un pic bezeaua. Trebuie lucrat cu ea repede si amestecat dupa fiecare aroma adaugata.
Ei, cum vi se pare reteta pe care tocmai v-am propus-o? 🙂 Ati facut vreodata bezele?
Share22
Pin1
23 Shares
Reţete în imagini
Previous StoryManichiura alb negru
Next StorySampon uscat Balea – review

Related Articles

  • Crema de zahar ars [Reteta in imagini]
  • Pudding de la Dr. Oetker

28 replies added

  1. AlinaGav. ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Ce bine arataaaaaa. Mi-e pofta de bezele! 🙁

  2. auroratoma ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Eu am facut acum vreo 10 ani, cand eram prin generala. Mi-au iesit oribil….s-au ars :))))))Din pacate nu am cuptor electric, asa ca nu ma pot arunca sa le prepar. De aceea evit sa fac si macarons 🙁 Tie ti-au iesit perfecte ca aspect!

  3. MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

    @Alina: multumesc 😀 daca ti-e pofta, incearca-le si tu 😉 e foarte simplu.. numai sa ai rabdare 🙂

  4. MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

    @Aurora: eu am pus pe gaz, nu pe cuptorul electric si au iesit asa :). Stiu ca bezelele sunt inalte, spritate, si ale mele nu prea seamana: mai mult sunt macaro-bezele.
    Dar gustul conteaza si e foarte bun 🙂

  5. It's Friday Somewhere ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Nu am facut niciodata .Nu credeam ca sunt asa de usor de facut :O Mersi pentru idee >:D<

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Cu placere – si pentru mine a fost prima data cand am facut 🙂 Voi mai incerca sa le refac, cu siguranta!

  6. Nimphetamin ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Ti-au iesit perfecte, Mewut!!!!

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Merci, Nimph! >:D<

  7. Ioanna ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Faine ti-au iesit!
    Eu am facut o data, dar nu ma mai incumet. In schimb am facut Pavlova, tot bezea (uriasa) mi-a placut mai mult rezultatul.

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Ioana.. nu stiu ce e Pavlova. Singura conexiune pe care o fac sunt Pavlov si cainele lui 🙂
      Poate incepi si tu sa pui retete 🙂

    • Ioanna ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Pavlova e o prajitura din *blat* de bezea cu fructe (capsuni) si frisca. Pe mine m-a cucerit definitiv.
      Retete fara imagini poate pun, nu-s asa sigura pe mine cat sa le pozez.

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Hmm, nici eu nu am cele mai frumoase poze si explicatii, dar invat exersand 🙂
      Cu imagini, fara, m-ai facut curioasa de varianta ta 😉 am gasit pe net ceva retete, arata foarte bine..

  8. Ana's Beauty Blog ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Meg, daca-mi dai voie sa-ti dau un sfat, ceva ce m-a invatat cel mai bun prieten al tatei, cofetar de meserie. Dupa ce bati albusurile spuma si adaugi si zaharul, trebuie sa pui vasul in care se afla compozitia deasupra altuia, plin cu apa si aflat pe foc. Si bati cu telul pana se intareste. Apoi, cand vine vremea sa le coci, trebuie incalzit cuptorul foarte bine inainte, apoi stins si bagate bezelele. Bezelele se lasa pana dimineata in cuptorul incins, fara insa sa mearga focul. Asa ele se usuca perfect. Si daca vrei pricomigdale, poti pune nuca pisata bine ininate de a pune bezelele pe vasul cu apa.

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Ana, multumesc de postare, that's a keeper! 🙂 O sa incerc si asa, dar daca apa e fierbinte-vasul se va incalzi-nu va fi afectata bezeaua? albusul la cald nu se moaie?

  9. unika ianuarie 12, 2012 Răspunde

    mi-am adus aminte de bunica. ea le face de sarbatori absolut superbe. cel mai mult imi placeau cele facut cu nuci tocate. mi-am adus aminte de copilarie si cred ca zille astea fac si eu 🙂

  10. Catallina ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Gospodina mica:*!! Eu am facut azi ciorbita de vita, un pandispan si snitele:D. Vad ca ai schimbat la comentarii..:D

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      hihi, tu esti gospodina maaare pe langa mine 🙂 eu numai cu dulcegarii umblu 😛
      Nu am schimbat nimic eu, cred ca Blogger s-a autosesizat.. imi poti spune, te rog, daca primesti si pe mail raspuns? merci :*

  11. Krista ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Arata delicios. Dar nu cred ca merg facute cu indulcitor, eu sunt anti zahar. Poate incerc o varianta cu albus de ou, indulcitor si faina de migdale pt o consistenta mai vascoasa.

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      Ohh, unde as putea gasi faina de migdale? am o reteta de macarons la care imi trebuie.. 🙂

  12. Liz ianuarie 12, 2012 Răspunde

    am incercat sa fac odata eu, nu stiu ce reteta am folosit dar au iesit guma de mestecat :)) si intra degetul in ele lejer. de atunci nu m-am mai apucat

    • MeG ianuarie 12, 2012 Răspunde

      mie imi plac alea care-s un pic moi la mijloc 🙂

  13. Iosif Maria ianuarie 12, 2012 Răspunde

    Mama mia, n-am mai mancat bezele de cand eram mica. Arata tare bine produsul final

  14. Alina ianuarie 13, 2012 Răspunde

    n-am mai mancat de mult. cand o sa am niste albusuri de "reciclat" o sa fac 🙂

  15. A. noiembrie 22, 2013 Răspunde

    Hello,de unde ai cumparat esenta de banane?:d

    • MeG noiembrie 22, 2013 Răspunde

      Buna! Esenta e luata din Malaezia :).

  16. Ghizdavu Iuliana ianuarie 25, 2015 Răspunde

    ce bine arata ,esti o gospodina buna 🙂

    • From Meg with Love ianuarie 25, 2015 Răspunde

      🙂 sunt si foarte bune 😉

  17. Pingback: Oua umplute – reteta in imagini | AdinaArustei.ro

    […] de maioneza: O intind dezordonat, ca pe niste valuri Cu ajutorul unui pos (ati mai vazut la bezele cum il folosesc) voi sprita in fiecare jumatate de ou compozitie: Transfer ouale in valurile […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Oct. 8

Open
I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?

I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?
...

46 6

adina.arustei

View

Oct. 2

Open
When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us... 
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨
#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland

When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us...
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨

#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland
...

38 0

adina.arustei

View

Sept. 7

Open
Ce ai alege? Swipe left pentru variante:

Ce ai alege? Swipe left pentru variante: ...

52 7

adina.arustei

View

Aug. 31

Open
It's nice to be important, but it's more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack

It`s nice to be important, but it`s more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack
...

97 6

adina.arustei

View

Aug. 5

Open
La mai puțin de două ore de București se află salina Slănic și după ce am fost acolo, cred că merită să o recomand.
Galeriile se află la 208 metri sub pământ și sunt absolut impresionante! 😍 
Aerul sărat din Salina Slănic e incredibil și curată tot. 🧘‍♀️✨ Dacă n-ai fost încă, well... trebuie să mergi! 💙
Înainte de a pleca, află de pe www.Super-Mami.ro ce trebuie să iei cu tine. Avem articol dedicat 🎉
---
#salinaslanic #visitromania #romania #romanian

La mai puțin de două ore de București se află salina Slănic și după ce am fost acolo, cred că merită să o recomand.
Galeriile se află la 208 metri sub pământ și sunt absolut impresionante! 😍
Aerul sărat din Salina Slănic e incredibil și curată tot. 🧘‍♀️✨ Dacă n-ai fost încă, well... trebuie să mergi! 💙
Înainte de a pleca, află de pe www.Super-Mami.ro ce trebuie să iei cu tine. Avem articol dedicat 🎉

---
#salinaslanic #visitromania #romania #romanian
...

73 2

adina.arustei

View

Iul. 14

Open
După drumul sushi-ului de acum ceva timp, încep drumul pastelor 😜
Cine și ce paste recomandă în București? Unde le găsim pe cele mai bune? 
Swipe swipe, poate îți fac poftă și îți vin idei 😶‍🌫️🍝
---
#pastalover #pasta #italianfood #italiano

După drumul sushi-ului de acum ceva timp, încep drumul pastelor 😜
Cine și ce paste recomandă în București? Unde le găsim pe cele mai bune?
Swipe swipe, poate îți fac poftă și îți vin idei 😶‍🌫️🍝

---
#pastalover #pasta #italianfood #italiano
...

55 5

adina.arustei

View

Iun. 23

Open
9 ani de Ingriduț,
9,(9) motive pentru care o iubesc. Hm. Doar atâtea?...
La mulți ani, copil rupt din soare! ♥️
---
#birthdaygirl #9th #nineyearstogether
#birthday

9 ani de Ingriduț,
9,(9) motive pentru care o iubesc. Hm. Doar atâtea?...

La mulți ani, copil rupt din soare! ♥️

---
#birthdaygirl #9th #nineyearstogether
#birthday
...

104 17
Mai multe... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro