Orez dulce
Traiesc intr-una din tarile in care orezul este alimentul de baza. Fie ca vrei, fie ca nu vrei, gasesti orez in orice meniu al oricarui restaurant. Se vinde la saculeti de 5-10 kg, iar pretul este undeva la 2 lei/kg la cel vrac. Cel ambalat in pungi de 1 kg este mai scump, in jurul a 6-7 lei/punga. Nimic fabulos, veti spune, cam asa sunt preturile si la noi. Da, dar aici se gaseste orez cu bobul foarte bine individualizat. Daca as vrea sa fac pilaf, nu mi-ar iesi si pace!
Eu am luat o punga de un kilogram, orez thailandez. Se spune ca numai familia regala mananca marca asta! (sigur! – si atunci de ce este oferit tuturor spre vanzare?). Acesta este cel pe care l-am luat eu:
Imi gatesc destul de des orez si imi place ca orice tip ai lua, bobul este mare, alb si nelipicios.
Astazi am vrut sa fac ceva dulce, asa ca am pus orez la fiert in apa, am adaugat si o steluta de anason (click pentru mai multe detalii despre despre anason si beneficiile lui)
Fierbe in cateva minute! Am transferat intr-un castronas si am adaugat cativa stropi de miere. Am ornat si .. gata orezul dulce! In mai putin de 15 minute.
Cam asa arata rezultatul meu: un orez dulce, perfect pentru o gustare pe inserat. Voi aveti o reteta de orez dulce? Cum il preparati? Sau poate va place mai mult orezul cu lapte?