Facem fursecuri cu stafide? Facem, pentru că de fiecare dată când vine cineva la mine, mă gândesc ce bun aş putea face. Aceste fursecuri cu stafide m-au scos de multe ori din dilemă, pentru că se fac rapid, nu necesită multe ingrediente şi sunt tare gustoase.
Şi pentru că ieri am avut din nou musafiri şi am pregătit aceste bunătăţi în casă, am fotografiat procedeul şi vi-l împărtăşesc. Nu e greu deloc, iar oaspeţii vor fi încântaţi, mai ales dacă sunt şi proaspăt scoase din cuptor!
Ingrediente necesare pentru fursecuri cu stafide:
- 150 gr făină
- 100 grame unt
- 100 grame zahăr pudră
- 100 grame stafide (merg şi 120, dacă îi vreţi mai plini)
- 2 ouă proaspete
- esenţă vanilie
- un praf de sare.
Pe scurt, ce vedeţi în imaginea de mai jos:
Cum facem Fursecuri cu stafide acasă:
- Topim untul la microunde şi adăugăm zahărul pudră. Încorporăm.
- Adăugăm esenţă de vanilie, amestecăm din nou
- Transferăm amestecul peste făină, amestecăm.
- Adăugăm primul ou şi îl încorporăm cu ajutorul unui tel pară.
5. Adăugăm şi cel de-al doilea ou şi un praf de sare
6. Încorporăm stafidele
7. Formăm fursecurile cu stafide! Mie îmi plac mai mari, nu din acelea subţiri, leşinate pe jumătate de tavă. Cu cât sunt mai mici, cu atât timpul de bronzat (stat în cuptor) trebuie să fie mai mic, aşa că fiţi cu ochii pe ele!
Dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute (verificăm după 10 minute, vă spuneam că este important cât de mari aţi făcut fursecurile).
Sunt gata când suprafaţa e tare, iar marginile maronii.
Noi am servit fursecuri cu stafide lângă o ceaşcă de lapte cu cafea, pe care am îndulcit-o cu sirop de arţar cu aromă de scorţişoară. O nebunie a gusturilor!
Secţiune Fursecuri cu stafide 🙂
Bineînţeles, puteţi adăuga coajă de lămâie şi esenţă, le puteţi orna cu ciocolată etc. Depinde de gustul vostru!
Închei acest articol delicios întrebându-vă dacă voi preparaţi Fursecuri cu stafide în casă. Dacă da, aveţi o reţetă diferită?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Cred ca plec spre bucatarie deja …imi plac la nebunie retetele tale,vreau sa stii ca am incercat reteta ta de carrot cake si mi-a iesit perfect si toata lumea imi cere minunatia de reteta 😀
Eii, ce ma bucur! 😀
Sa stii ca si eu ma gandeam zilele acestea la reteta aceea. Am ajuns sa caut pe blog retete propuse de mine si sa le fac tot eu. Ma bucur ca nu sunt singura :)))
Cum zicea cineva pe FB: poti inlocui stafidele cu merisoare, bucati de ciocolata, m&m – cred ca ar iesi o nebunie.
te pup!
Vaaai, ce-mi faci! Îmi plouă-n gură! :))
Cred că o să încerc și eu rețeta, pare simplă, așa ca pentru leneșa de mine. 😀
Te pup!
E simpluuuu, serios! Si rezultatul bunut, home made 😀
Buna, Adina. Am făcut fursecuri după reteta aceasta prezentată de tine. Sunt foarte gustoase si usor de preparat.
Trebuie păzite pentru ca se ard repede – exact cum spuneai si tu. Total timp de preparare – aproximativ 25 – 30 minute. Voi mai face reteta pt ca se merita. Ana.
Ana, sa va fie de bine! Ma bucur ca ti-au iesit si ca v-au placut 🙂
Poti adauga si bobite de ciocolata, merisoare, bucati de alune taiate, m&m etc. O sa incerc si eu in mai multe combinatii dupa ce ne linistim cu placinta de mere, care tot vrea bis 🙂
Pingback: Produse culinare consumate #3
[…] verzi de la Solaris – le-am folosit la fursecurile cu stafide despre care v-am scris de curând. Nu sunt uscate, nu sunt exagerat de dulci sau zaharisite şi am […]